Kaan bebek için "anne sütü" kampanyası

Kaan bebek için "anne sütü" kampanyası

Bursa'da, trafik kazasında ağır yaralanan 8 aylık hamile kadından sağlıklı bir şekilde sezaryenle alınan ancak annesini kaybeden Kaan bebek için "anne sütü" kampanyası başlatıldı

BURSA (AA) - Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, trafik kazasında ağır yaralanan 8 aylık hamile kadından sağlıklı bir şekilde sezaryenle alınan ancak annesini kaybeden Kaan bebek için "anne sütü" kampanyası başlatıldı.

Annesi organlarıyla 6 hastaya hayat veren Kaan bebeğin tedavisine, Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ediliyor. Kuvözde tutulan ve henüz gelişimini tamamlayamayan Kaan bebek, mama yiyemediği için kilo kaybediyor.

Bebeğin teyzesi Derya Dilmeç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaan'ın anne sütüne ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bu nedenle "anne sütü" kampanyası başlattıklarını dile getiren Dilmeç, anne sütü vermek isteyenlerin, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelebileceklerini belirtti.

Dilmeç, trafik kazasına ilişkin, "Avrupa'da olduğu gibi ülkemizde de şoförler, belli bir dönemsel aralıkta ve belli bir yaşın üzerinde ise psikoteknik değerlendirmeden geçmesi gerekiyor. Biz bu şoförün psikoteknik değerlendirmelerden geçip el-göz koordinasyonlarının uygun şekilde olduğuna dair bir raporu olup olmadığını öğrenmek istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Bebeğin dayısı İsrafil Dilmeç de sürücünün daha önce de ölümlü kazaya karıştığını belirterek, "Daha önce ölümlü kazaya karışmış birinin toplu taşıma aracı sürmemesi, trafikte olmaması gerekir. Ülkemizde ehliyet verilirken, tüm yayaların haklarının gözetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çok üzgünüz, kız kardeşimizi kaybettik. Organlarını bağışladık. O, 4-5 kişiye hayat verdi. Bu, bizim tek tesellimiz.'' dedi.

Merkez Yıldırım ilçesinde 4 gün önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 8 aylık hamile Tuğba Dilmeç (35), Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, karnındaki bebek, hastanede kadın doğum, genel cerrahi ve beyin cerrahi uzmanlarının müdahalesi sonucu sağlıklı bir şekilde sezaryenle alınmaş, anne ise hayatını kaybetmişti.

Önceden organ bağışı taahhüdünde bulunan kadının kalbi, karaciğeri, korneaları ve böbrekleri, 6 hastaya nakledilmek üzere alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :