Joss Stone, Zorlu PSM'de konser verdi

Joss Stone, Zorlu PSM'de konser verdi

İSTANBUL (AA) - İngiliz soul ve R&B şarkıcısı, söz yazarı ve oyuncu Joss Stone, İKSV tarafından düzenlenen 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında hayranlarıyla...

İSTANBUL (AA) - İngiliz soul ve R&B şarkıcısı, söz yazarı ve oyuncu Joss Stone, İKSV tarafından düzenlenen 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında hayranlarıyla buluştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından birçok yabancı isim Türkiye konserini iptal ederken, Joss Stone konserini iptal etmeyerek, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde yalın ayak konser verdi.

Konseri izlemeye gelen müzikseverlere teşekkür eden sanatçı, çeşitli sözlerin Türkçe karşılığını dinleyicilerine sorarak, "nasılsın", "merhaba", "afiyet olsun" ve "teşekkürler"i öğrenerek Türkçe konuştu. "Seni seviyorum"un anlamını da merak eden Stone, "Olaki bir Türk erkeğine aşık olursam diye soruyorum. Seni seviyorum. En hoşu bu. Çok sevdim. O önemli an geldiği zaman bunu hatırlayacağım." diye konuştu.

Joss Stone, konserin bir bölümünde aşk şarkıları yorumlamak istediğini aktararak, "Sizlerle ve müzikle aramdaki sevgi bağı çok güçlü. Bu bana, olabilecek en büyük aşk gibi geliyor." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık iki saat sahnede kalan Stone'a gitarda Leon King, bass gitarda Peter Innacone, tuşlu çalgılarda Turunen Eero, davulda Ricardo Jordan, vokalde ise Michelle John ve Sharon White eşlik etti.

Güçlü sesiyle dinleyicilerini hayran bırakan İngiliz sanatçı, "Newborn", "Love Me", "Big Old Game", Cut the Line", "Harry's Symphony", "Girls You won't Believe", "Music" ve "This ain't Love" gibi sevilen şarkılarını yorumladı.

Sanatçı konser öncesi kişisel Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarında, Taksim Meydanı'nda Türk bayraklarının altında "zafer" işareti yaptığı bir fotoğrafını "Merhaba İstanbul. Dünya Turnesi. Barış ve sevgi" mesajıyla paylaştı.

Stone Türkiye'ye gelmeden önce havaalanında hazırladığı bir videoyu da sosyal medya hesaplarından hayranlarıyla paylaşarak, "Merhaba İstanbul'daki herkes. Çok heyecanlıyız. Zorlu PSM'de performans sergileyeceğiz. Biz geliyoruz. Biz yine de geliyoruz. Sizlerin de geleceğinizi umuyoruz ve böylece birlikte biraz dans eder, biraz da şarkı söyleriz." yorumunu yapmıştı.

- Joss Stone

Joss Stone, 2003'ün sonlarına doğru çıkardığı, The Soul Sessions albümüyle şöhreti yakaladı. İkinci albümü Mind, Body & Soul'dan İngiliz müzik listelerine ilk ondan giren "You Had Me" parçasıyla büyük başarı yakaladı. 2007'de çıkardığı Introducing Joss Stone tüm Avrupa'da ve ABD'de listelere ilk sıralardan giriş yaptı.

Dünya çapında albümleri 11 milyon satan Joss Stone iki BRIT ödülü ile Grammy ödülü kazandı. Sanatçı, 2006'da Eragon filminde "Cadı Angela" rolü ile oyunculuğa giriş yaptı. Televizyon dizisi The Tudors'da Kral Henry'nin eşi "Cleves'li Anne" karakterini canlandırdı.

Stone bugüne kadar James Brown, Smokey Robinson, Donna Summer, Gladys Knight, Tom Jones, Robbie Williams, Melissa Etheridge, Rob Thomas, Rod Stewart ve Blondie gibi isimlerle sahne aldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :