Jose Feliciano hayranlarıyla buluştu

Jose Feliciano hayranlarıyla buluştu

Zorlu PSM'de sahne alan sanatçı, California Dreamin, Blue Xmass, Billiy Jean, Rain, Oye Como Va gibi sevilen şarkılarını seslendirdi

İSTANBUL (AA) - Porto Rikolu ünlü sanatçı, besteci ve gitar virtüözü Jose Feliciano, büyük ilgi gördü.

Zorlu PSM'de sahne alan sanatçı, Türkiye'de bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Her zaman Türkleri çok sevdim. Çünkü bana beni hatırlatıyorlar. Türkler hayatta kalmayı başaranlardan. Ben de hayatta kalmayı başaranlardanım. Teşekkürler, Tanrı sizi korusun." dedi.

Feliciano, birkaç gün önce hastanede yattığını dile getirerek, "Neredeyse buraya gelemiyordum ama gelmeyi istemediğim için değil. Hasta olduğum için. Yaşamım boyunca hiçbir zaman hiçbir konserimi iptal etmedim." diye konuştu.

Zorlukla sahnede yürüdüğü görülen sanatçı, hayranları için geldiğinin altını çizerek, "Burada olduğum için çok mutluyum ve sizin alkışlarınız tam da ihtiyacım olan ilham." ifadelerini kullandı.

Orkestrası ile sahne alan sanatçı konserde, California Dreamin, Blue Xmass, Billiy Jean, Rain, Oye Como Va gibi sevilen şarkılarının da yer aldığı bir repertuvarı yorumladı.

Porto Rikolu sanatçı, müziğe 3 yaşında akordeon çalarak başladı. Ardından babasının kendisine hediye ettiği gitarla günde 14 saat çalışmaya başlayan Feliciano, 50’ler rock'n'roll'u ve caz kayıtlarını dinleyerek büyüdü. Andres Segovia ve Wes Montgomery gibi isimlerden ilham aldı.

Çok sayıda İngilizce ve İspanyolca albüm yayınlayan, 9 Grammy ödülüne layık görülen başarılı sanatçı flamenkoyu pop ve rock gibi ana akım müzik türleriyle birleştirerek müzik dünyasında büyüten Feliciano, 1968'de yayımladığı albümü Feliciano ile yerel başarısını ABD başta olmak tüm dünyaya taşıdı.

Kariyeri boyunca Frank Sinatra, Elizabeth Taylor ve Barry Manilow gibi efsanelerle aynı sahneyi paylaşan sanatçı, Hollywood Walk of Fame’de kendine ait bir yıldızla onurlandırıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :