"Japonya'nın Halleri" sergisi açıldı

"Japonya'nın Halleri" sergisi açıldı

İngiliz fotoğraf sanatçısı Michael Kenna'nın 53 siyah beyaz manzara fotoğrafının yer aldığı "Japonya'nın Halleri" başlıklı sergi sanatseverlerle buluştu

İSTANBUL (AA) - İngiliz fotoğraf sanatçısı Michael Kenna'nın "Japonya'nın Halleri" başlıklı sergisi sanatseverlerle buluştu.

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen, "4. Fotoistanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali" kapsamında, Odeabank'ın sanat platformu O'Art'ın ev sahipliğinde gerçekleşen serginin açılışında AA muhabirine açıklamalarda bulunan festivalin sanat yönetmeni ve serginin küratörü Attila Durak, Michael Kenna'nın dünyada siyah beyaz fotoğraf alanında önemli bir usta olduğunu belirtti.

Sergide, İngiliz fotoğrafçı Kenna'nın siyah beyaz 53 eserinin yer aldığını belirten Durak, "Bunlar kendine özel el baskılarıdır. Kendi fotoğraflarını bize gönderdi. Biz de burada festival kapsamında Odebank'la yaptığımız ilişki çerçevesinde beraber sergileriyoruz." dedi.

Michael Kenna'nın manzara fotoğrafları çektiğini aktaran Durak, "Uzun pozlamalarla (fotoğraflar üzerinde) özel formlar meydana getirir. Bu serginin ismi de zaten Japon Formları. 47 tane fotoğraf kitabından birisidir aynı zamanda Japon formları. Japonya'daki minimalist bakış açısını, doğayla, egzotizmi birbirine geçirerek, kendi fotoğraf diliyle izleyiciye aktarıyor." diye konuştu.

Durak, Kenna'nın 'Japon Formları' kitabınının bölümlerine de değinerek, "Bu sergi kış, yaz, deniz ve ruh olmak üzere kitabın her bölümünü anlatıyor. Bana göre çok özel ve izleyicinin de kaçırmaması gereken bir sergi." ifadelerini kullandı.

Sergi, 26 Kasım'a kadar açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :