Japonya’da bakımevindeki engellilere bıçaklı saldırı: 19 ölü

Japonya’da bakımevindeki engellilere bıçaklı saldırı: 19 ölü

Japonya’da engellilerin kaldığı bir bakım evine saldıran bıçaklı saldırgan 19 kişiyi öldürdü. Bakımevinin eski bir çalışanı olan saldırganın “dünyadaki bütün engellileri yok etmek için” bu saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf etti

Japonya’nın Sagamihara kentinde engellilerin kaldığı bakımevinde bıçaklı saldırgan dehşeti yaşandı. Başkent Tokyo’ya 50 kilometre uzaklıkta bulunan Tsukui Yamayuri merkezi çalışanları, polise bina içinde bıçaklı bir kişinin bulunduğu ihbarını yaptı. Bakımevinin eski çalışanlarından 26 yaşındaki Satoshi Uematsu, bakımevinin penceresini kırarak içeri girdi ardından da bakımevinde kalanlara bıçakla saldırmaya başladı. 19 kişiyi öldüren ve 20’si ağır olmak üzere 25 kişiyi de yaralayan Uematsu daha sonra en yakın polis merkezine giderek, saldırıyı itiraf etti. Saldırganın teslim olduğu sırada elinde mutfak bıçağı ve kanlı farklı bıçaklar da bulunduğu öğrenildi. Polis tarafından tutuklanan Uematsu’nun “dünyadaki bütün engellileri yok etmek için” bu saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edildi. Saldırganın bakımevinden kovulduktan sonra bakımevinde bulunanlara kin durmuş olabileceği belirtildi. Saldırı sırasında bakımevinde 150 kişinin bulunduğu kaydedilirken, 8 çalışanın da görev başında olduğunu aktarıldı. Hayatını kaybedenlerin 19 ila 70 yaşlarında olduğu öğrenildi.

Bölgede yaşayan 68 yaşındaki Chikara Inabayashi, siren sesleriyle uyandığını ifade etti. Japan Politikacı Yoshihide Suga, saldırıyı “Birçok masum insanın kurban haline geldiği son derece yürek burkan ve şok edici bir olay” olarak tanımladı.

Öte yandan, saldırganın geçtiğimiz Şubat ayında politikacılara bir mektup göndererek engelli vatandaşları öldüreceği tehdidinde bulunduğunu bildiren polis memurları, birkaç hafta gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldığını bildirdi.