Japonya daha fazla Asyalı mülteci kabul etmeyi planlıyor

Japonya daha fazla Asyalı mülteci kabul etmeyi planlıyor

ANKARA (AA) - Japonya'nın 2020 yılından itibaren ülkeye daha fazla Asyalı mülteci kabul etmeyi planladığı bildirildi. Kyodo'nun hükümet kaynaklarına...

ANKARA (AA) - Japonya'nın 2020 yılından itibaren ülkeye daha fazla Asyalı mülteci kabul etmeyi planladığı bildirildi.

Kyodo'nun hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Tokyo yönetiminin, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) liderliğindeki üçüncü ülke yeniden yerleştirme programı çerçevesinde sadece Myanmar'dan mülteci kabul etme politikasını gözden geçireceği belirtildi.

Bölgesel insani ihtiyaçlara verilecek yanıtı güçlendirmek isteyen Japon yetkililerin, ülkeye daha fazla Asyalı mülteci kabul etme fikrini, yarın Tokyo'yu ziyaret edecek BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ile görüşeceği kaydedildi.

Tokyo yönetiminin ayrıca mültecilerin sadece başkente değil ülkenin başka kesimlerine de yerleştirilmesini teşvik etmeyi tasarladığı belirtildi.

Japonya'nın hemşirelik ve inşaat gibi alanlarda işçi sıkıntısını gidermek için ülkeye daha fazla yabancı çalışan kabul etmeyi planladığı biliniyor.

Üçüncü ülke yeniden yerleştirme programı kapsamında 2010 yılından bu yana bazıları Arakanlı Müslüman 174 Myanmarlı mülteciyi kabul eden Japonya, katı göç politikasıyla tanınıyor.

Tokyo yönetimi, 2017'de mülteci statüsü için başvuruda bulunan yaklaşık 20 bin kişiden sadece 20'sini kabul etmiş, 45 kişinin de insani nedenlerle ülkede kalmasına izin vermişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :