Japon Prensesi Akiko, İstanbul'da

Japon Prensesi Akiko, İstanbul'da

Altes Prenses Akiko, İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde, "Japon kültürünün yeni nesillere aktarılması" konulu konferans verdi

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in konuğu olarak Türkiye'ye gelen Japonya İmparatoru Akihito'nun kuzeni ve Prens Tomohito Mikasa’nın kızı Altes Prenses Akiko, İstanbul'da Japon kültürünün yeni nesillere aktarılması konusunda konferans verdi. 

Altes Prenses Akiko, İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen konferansta, öğrencilik yaşamının 6 yılını Oxford Üniversitesi'nde geçirdiğini, bu sürede Japon ve İskoç kültürleri konusunda akademik çalışmalar yaptığını, iki kültür arasındaki fark ve benzerlikleri görme fırsatı bulduğunu dile getirdi. 

Batılılar ve Japonlar'ın sanat eserlerine bakışlarının çok farklı olduğunu dile getiren Prenses Akiko, "Doğu ile Batı'nın arasındaki ülke olan Türkiye'de, Türkler'in sanat eserlerine nasıl baktığını merak ediyorum" dedi. 

Kültürel mirasın yeni nesile aktarılmasını Japonya'da önemli bir sorun olarak gördüklerini belirten Prenses Akiko, Japon sanatı ve kültürünün çocuklara öğretilmesi konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Düzenledikleri etkinliklere katılan çocukların, "Bir dahaki ne zaman?", "Çok eğlendik" gibi sözlerle karşılık verdiğini belirten Prenses Akiko, "Bu etkinlikleri yaptığımız çocuklar gelecekte böyle düşünürlerse mutlu olacağım. Güzel hatıraları sayesinde, belki yaşamlarının bir yerinde Japon kültürünü önemseyecekler" diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı