Jandarma, PKK'nın kış üslerini imha etti

Jandarma, PKK'nın kış üslerini imha etti

Jandarma Genel Komutanlığı, PKK'nın kış aylarında barınmak için hazırladığı mağara ve sığınaklara yönelik Kahramanlar operasyonu düzenledi. Operasyonlarda 11 mağara ve sığınak imha edildi, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı, PKK'nın kış aylarında barınmak için hazırladığı mağara ve sığınaklara yönelik Kahramanlar operasyonu düzenledi.

Operasyonlar, Hakkari, Siirt, Şırnak, Van, Bitlis, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Diyarbakır, Mardin, Batman, Ağrı, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Tokat, Rize, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Muş ve Sivas'ta olmak üzere 28 ilde gerçekleştirildi.

Operasyonlarda 11 mağara ve sığınak imha edildi, 37 kilogram patlayıcı madde, 12 mayın/EYP, 27 piyade tüfeği, 1 keskin nişancı tüfeği, 12 tabanca, 17 av tüfeği, 10 bin 135 mühimmat, 10 el bombası, 6 elektrikli fünye, 171 tüp ile çok sayıda gıda, yaşam, sağlık malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlar hakkında yaptığı açıklamada, "Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz" dedi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan jandarma personelini de tebrik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler