Jandarma Okullar Komutanlığı davası

Jandarma Okullar Komutanlığı davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 316 kişinin yargılandığı davada sanıkların esasa ilişkin savunmaları alınıyor

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 316 kişinin yargılandığı davaya sanıkların esas hakkındaki savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sabah mahkemeye karşı tutumundan dolayı salondan çıkarılan eski yüzbaşı Dilaver Bilgi savunma yaptı.

Bilgi, "Benim istediğim hakkın yerine gelmesi. Benim de yaptığım bir haksızlık varsa ben bunların hesabını vermeye razıyım. Ama bir yaftayla, 'Sen benden değilsin' şeklindeki bir yargılamayı, haksızlığı kabul etmiyorum." dedi.

Darbenin Türk Silahlı Kuvvetlerine atfedildiğini ama daha derin şeyler olduğunu iddia ederek kendisinin ve başkalarının kurban olarak seçildiğini savunan Bilgi, yargının da bu işin içinden çıkmaya çalıştığını söyledi.

Bilgi, terörist olmadığını öne sürdü.

Duruşma yarın Bilgi'nin savunmasıyla devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :