"Jandarma Mektebi" yeniden hayat bulacak

"Jandarma Mektebi" yeniden hayat bulacak

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesince Kayseri kültür yapıları içinde nadir sivil eserlerden olan ve "Jandarma Konağı" olarak bilinen yapının aslına uygun...

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesince Kayseri kültür yapıları içinde nadir sivil eserlerden olan ve "Jandarma Konağı" olarak bilinen yapının aslına uygun onarılıp hizmete sunulacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, 19. yüzyıl başlarında yapılan ve Gülük Mahallesi'nde yer alan Jandarma Mektebi'nin çok amaçlı kullanıldığını ancak günümüz itibarıyla harabe bir yapı görünümünde bulunduğunu belirtti.

Anadolu'nun tapusu niteliğindeki eserlerin yeniden hayat bulacağını aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Şehrimizin en kıymetli tarihi kamu yapılarından biri olan ve mülkiyet sorunları nedeniyle zamanında müdahale edilemediği için yok olmaya yüz tutmuş Jandarma Mektebi'nde, kamulaştırma işlemlerimizin ardından başlattığımız restorasyon faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl yapılan çalışmalar ile yapının statik olarak ayakta durabilmesi için gerekli destek sağlandı. Gerekli tüm fiziki analizler gerçekleştirildi. Artık numaralandırarak söktüğümüz her taş yerine dizilmeye başlandı. Adına türkü bile yapılmış olan bu kıymetli yapının 2017'de restorasyonu tamamlanarak hizmete açılacaktır."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :