Jandarma "gasbedildim" yalanını ortaya çıkardı

Jandarma "gasbedildim" yalanını ortaya çıkardı

Bursa'da taşıdığı etlerin gasbedildiğini söyleyerek Jandarma'ya ihbarda bulunan tır şoförü ile birlikte hareket ettiği kişinin, yanıltıcı beyanda bulunduğu ortaya çıkarıldı

BURSA (AA) - Bursa'da, et nakliyatı yapan bir firmaya ait tırda bulunan 22 ton eti "gasbedilmiş" izlenimi vererek çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki kişiden biri tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Konya-Gebze arasında et nakliyatı yapan bir firmaya ait tırın sürücüsü M.H.D, Bursa'nın Karacabey ilçesinde "156 Jandarma İmdat" hattını arayarak, kendisinin bir kişi tarafından bayıltılarak etkisiz hale getirilip aracında bulunan 22 ton etin gasbedildiğini bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine giden güvenlik güçleri, tırın içinde yaptıkları incelemede, eter ve pamuk gibi maddeler ele geçirirken, sürücü M.H.D'yi de sağlık muayenesine götürdü. Sürücünün muayenesinde, uyuşturucu ve bayıltıcı etkisi olan herhangi bir maddeye maruz kalmadığı belirlendi.

Soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri, tırın yüklendiği Konya'daki et kombinesinden itibaren yol güzergahındaki kamera kayıtları ile plaka tanıma sistemi verilerini incelemeye aldı.

İnceleme sonunda sürücünün verdiği bilgilerin tutarsız olduğunu belirleyen ekipler, Konya'da araca M.K.B'nin de bindiğini, Bursa'ya kadar da bu iki kişinin birlikte yolculuk yaptıklarını tespit etti.

Güvenlik güçleri, Bursa'dan sonra İstanbul'a geçen M.K.B'yi, üzerinde 115 bin lira ile yakaladı.

Bursa'ya getirilen M.K.B. ifadesinde, olayı sürücü M.H.D ile birlikte planladıklarını ve olaya "gasbedilmiş" izlenimi vermek istediklerini itiraf etti.

Kilosu 30-35 lira olan etleri 12-13 liradan sattıkları belirlenen şüpheliler, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden M.K.B tutuklandı, sürücü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :