James Garner hayatını kaybetti... James Garner kimdir?

James Garner hayatını kaybetti... James Garner kimdir?

James Garner öldü mü? James Garner kimdir? James Garner hangi filmlerde oynamıştı? James Garner kaç yaşında? James Garner Oscar ödülü aldı mı? James Garner neden öldü?

James Garner öldü mü? James Garner kimdir? James Garner hangi filmlerde oynamıştı? James Garner kaç yaşında? James Garner Oscar ödülü aldı mı? James Garner neden öldü? Bu soruların cevapları haberimizde...

Los Angeles polisi, Garner'ın Brentwood'daki evinde 86 yaşında eceliyle yaşama veda ettiğini açıkladı. Garner, kariyeri boyunca 50'dan fazla filmde başrol oynadı, 1985 yılında "Murphy's Romance"deki performansıyla Oscar'a aday gösterilmişti. 2002 yılında başrollerini Sandra Bullock ile paylaştığı "Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood" ile hayranlarının karşısına çıkan Garner, 2005'de sinema Oyuncuları Derneği'nin ömür boyu başarı ödülünü almıştı. Ünlü oyuncu, 2008 yılında 80. doğum gününden haftalar sonra felç geçirmişti.

 James Garner kimdir?

(Doğum adı:James Scott Bumgarner - d. 7 Nisan 1928, Norman, Oklahoma, ABD) ABD'li televizyon ve sinema oyuncusu.

Son zamanlarda oynadığı Notebook filmindeki romantik karakterle akıllara kazınmıştı. Aktörün oynadığı filmlerden bazıları; The Notebook, Maverick, Space Cowboys bunlardan sadece bir kaçı.

70'lerde oynadığı 'The Rockford Files' dizisiyle 1977 yılında Dramada En İyi Aktör dalında Emmy ödülü kazandı. 2002 yılında başrollerini ABD'li aktris Sandra Bullock ile paylaştığı 'Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood' ile hayranlarının karşısına çıkan Garner, 2005'de Sinema Oyuncuları Derneği'nin ömür boyu başarı ödülünü almıştı.

Ünlü oyuncu, 2008 yılında 80. doğumgününden haftalar sonra felç geçirmişti. 2. Dünya Savaşı'na katılmamak için yaşını küçülten aktör hayatını şöyle özetlemişti; "Hiç başarılı bir öğrenci olmadım. Tek hayalim oyunculuktu ve sonunda bunu gerçekleştirdim. Şimdi hayalimi yaşıyorum."

Etiketler :