İZTO'dan 30 bin kişiye istihdam hedefi

İZTO'dan 30 bin kişiye istihdam hedefi

İZTO Başkanı Demirtaş: - "Biz de elimizi taşın altına koyduk ve İzmir Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesinde inşaat halindeki fabrika sahiplerini topladık. Önümüzdeki günlerde de tüm işletmelerin katılacağı yeni bir toplantı daha yapacağız. Bu çabamızla

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam çağrısına destek verdiklerini belirterek, "Biz de elimizi taşın altına koyduk ve İzmir Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi'nde inşaat halindeki fabrika sahiplerini topladık. Önümüzdeki günlerde de tüm işletmelerin katılacağı yeni bir toplantı daha yapacağız. Bu çabamızla bir kaç ay içinde 30 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Şubat ayı meclis toplantısında konuşan Demirtaş, istihdamı arttırmak için çalışmaya devam ettiklerini, oda üyesi firma temsilcileriyle bir araya geldiklerini, istihdam konusunda desteklerini vurguladıklarını söyledi.

Demirtaş, İzmir Ticaret Odası olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla harekete geçtiklerini ifade ederek, "Biz de elimizi taşın altına koyduk ve İzmir Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi'nde inşaat halindeki fabrika sahiplerini topladık. Önümüzdeki günlerde de tüm işletmelerin katılacağı yeni bir toplantı daha yapacağız. Bu çabamızla bir kaç ay içinde 30 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

İzmir'in 2015 yılı verilerine göre Türkiye'de işsizliğin en fazla olduğu dördüncü il olduğuna dikkati çeken Demirtaş, "İzmir'deki işsizlik yüzde 15. Türkiye ortalaması ise yüzde 10. Bu oranlar İzmir’e yakışmıyor. İşsizlik aynı zamanda sosyal problemleri de beraberinde getiriyor. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı istihdam seferberliği çağrısını çok yerinde buluyor ve tam destek veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın her işletmenin bir işçi almasına yönelik talimatını üyelerimizle paylaşıyoruz." diye konuştu.

Şubat ayı meclis toplantısına konuk olan İzmir Valisi Erol Ayyıldız da her sorunları karşısında İzmirli iş adamlarına kapısının açık olduğunu söyledi.

Ayyıldız, bir sorunla karşılaşmaları durumunda iş adamlarına gereken desteği vereceğini vurgulayarak, "Elimizdeki tüm olanakları sizlere vermeye hazır ve istekliyiz. Kentin yönetiminden tutun da çevresel şartlar ve ulaşım ağına kadar hangi konuda olursa olsun sizin yanınızdayız." dedi.

Konuşmasının ardından İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Vali Ayyıldız'a gümüş tabak hediye etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :