İzmit'te 10 okula basketbol sahası

İzmit'te 10 okula basketbol sahası

İzmit Belediyesi tarafından TBF'nin "Haydi Sahaya" projesi kapsamında kentteki 10 okulun bahçesine yaptırılan basketbol sahaları, 10 bin basketbol topunun dağıtıldığı törenle açıldı

KOCAELİ (AA) - İzmit Belediyesi tarafından Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) "Haydi Sahaya" projesi kapsamında kentteki 10 okulun bahçesinde yaptırılan basketbol sahalarının açılışı gerçekleştirildi.

Edebali Ortaokulu'ndaki toplu açılış törenine, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, TBF Üst Yöneticisi Ömer Onan ile ilçe müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Başkan Doğan, törende yaptığı konuşmada, klasik olanın dışında, hayatın her alanına dokunan bir belediyecilik anlayışını benimsediklerini dile getirerek, bu kapsamda spora büyük önem verdiklerini söyledi.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun sporcu olarak yaşattığı başarıların ardından şimdi de federasyon başkanı olarak çok değerli projelere imza attığını vurgulayan Doğan, "Haydi Sahaya' projesini duyar duymaz hemen bir parçası olmak için harekete geçtik ve protokol imzaladık. Bugün 10 okulumuzda yaptığımız basketbol sahalarını hep birlikte açıyoruz." diye konuştu.

Doğan, belediye olarak spora destek vermeye devam edeceklerini belirterek, "Bugün dağıtacağımız 10 bin basketbol topuyla bu yıl 40 bin topun dağıtımını gerçekleştirmiş olacağız. Spora destek konusunda kaynaklarımızı sonuna kadar açacağız. Spora ve sporcuya yapılan desteği, bayrağa, millete, vatanın gücüne güç katacak yatırım olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.


- Ömer Onan: "Çocuklarımızın neşeli sesleri bu sahalardan hiç eksik olmasın"


Ömer Onan da ulusal basketbol hamlesinin önemli adımlarından biri olan "Haydi Sahaya" projesine destek veren İzmit Belediyesi'nin diğer tüm belediyelere örnek olmasını diledi.

Amacı topluma hizmet etmek olan belediyeler için sporun eşsiz bir hizmet ve güzelliğe giden yolda araç olduğunu aktaran Onan, "Bugün çocuklarımıza 10 farklı okulda 10 yeni basketbol sahası hediye etmekten tarifsiz bir mutluluk duyuyoruz. Basketbola her zaman destek veren ve vizyonuyla İzmit'i güzelleştiren Sayın Nevzat Doğan'a teşekkür ediyorum. Tüm sahalarımız hayırlı uğurlu olsun ve çocuklarımızın neşeli sesleri bu sahalardan hiç eksik olmasın." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, daha sonra potaya atış yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :