"İzmit'in Değerleri Pul Serisi" Sergisi

"İzmit'in Değerleri Pul Serisi" Sergisi

Mimar Sinan, Osman Hamdi Bey, Gazanfer Bilge, Hasan Gemici, Evliya Çelebi, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın da aralarında bulunduğu 25 illüstrasyondan oluşan sergi, SEKA Kağıt Müzesi'nde açıldı - Serginin yürütücüsü Erdal:- "Tarihi ve sanatı bir araya getirdik

KOCAELİ (AA) - Türkiye Cumhuriyeti "İzmit'in Değerleri Pul Serisi" Sergisi, Kocaeli'de açıldı.

SEKA Kağıt Müzesi ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nce müzenin Süreli Sergi Salonu'nda açılan sergide, İzmit sancağından günümüze şehre katkısı olan şahsiyetlerin illüstrasyonları sergileniyor.

Yürütücülüğünü SEKA Kağıt Müzesi, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi Tahir Erdal ve öğrencilerinin yaptığı projede, günümüze kadar yapılan eser ile tesislerin illüstrasyonları hazırlandı. Yüksek tarama yöntemiyle dijital ortama aktarılan görseller, posta pulu ve kartpostal şeklinde tasarlanıp sergilenmeye hazırlandı.

Mimar Sinan, Osman Hamdi Bey, Gazanfer Bilge, Hasan Gemici, Evliya Çelebi, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın da aralarında bulunduğu 25 illüstrasyondan oluşan serginin açılışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdal, serginin 25 pul tasarımından oluştuğunu belirterek, sergideki kişilerin bir şekilde İzmit'te eser bıraktığını söyledi.

Öğrencilerden sergi için birer eser oluşturmalarını istediklerini ifade eden Erdal, sergiyle tarihteki önemli kişileri yad etmek istediklerini vurguladı.

Erdal, illüstrasyon tekniğiyle sergiyi meydana getirdiklerini dile getirerek, "Birçok öğrenci arkadaş gelir, yaşadığı kenti öğrenmeden gider. Bu araştırmaları yaparken öğrenciler İzmit'teki Yürüyüş Yolu'nda yürürken, gördükleri ağaçların Sırrı Paşa tarafından dikildiğini, bu tesisi Mehmet Ali Kağıtçı'nın yaptırdığını, İzmit Lisesi'nin Sultan 2. Abdülhamid Han'ın, padişahlığının 10'uncu yılında yapıldığı bilgisine de ulaştı." ifadesini kullandı.

Pulların uluslararası mecrada hala zarf üzerindeki en önemli iletişim aracı olduğunu anlatan Erdal, onu da canlandırmak istediklerini bildirdi.

Erdal, öğrencilerin teknik ve akademik bilgilerini kullanarak sergiyi ortaya çıkardıklarını aktararak, "Çalışmanın alt metni çok sağlam. Buradaki tarih biriminden de destek aldık. Tarihi ve sanatı bir araya getirdik ve modern bir sunum yapmaya çalıştık. Herkesi sergiye bekliyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, serginin açılışı protokol üyelerince yapıldı.

Sergi, 25 Mart Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :