İzmirli yağ şirketi için satış anlaşması imzalandı

İzmirli yağ şirketi için satış anlaşması imzalandı

Altınyağ Kombinaları AŞ, Avrupa'da faaliyet gösteren tarım şirketi Sodrugestvo ile 34 milyon dolarlık varlık satışı için niyet mektubu imzaladı

İZMİR (AA) - İzmir merkezli Altınyağ Kombinaları AŞ, Avrupa'da faaliyet gösteren yağlı tohum kırımı ve tarımsal ürün ticareti şirketi Sodrugestvo ile 34 milyon dolarlık varlık satışı için niyet mektubu imzaladığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Lüksemburg'da gerçekleştirilen imza törenine Altınyağ Kombinaları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik, Sodrugestvo Yönetim Kurulu Başkanı Alexandre Luchenko ile her iki şirketin üst düzey yöneticilerinin katıldığı kaydedildi.

Niyet mektubuna göre, önümüzdeki 3 aylık süreçte teknik, hukuksal, vergisel, çevre, finansal, legal konularda inceleme yapılacağı, incelemelerin olumlu sonuçlanmasından sonraki 3 aylık dönemde de devir işlemlerinin yapılacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altınyağ Yönetim Kurulu Başkanı Çevik, yaptıkları yatırımla İzmir ve Türk ekonomisine Altınyağ gibi istihdam yaratan bir değeri kazandırdıklarını belirterek, "Altınyağ varlıklarının satışından elde ettiğimiz gelir ile önümüzdeki dönemde gıda ve gayrimenkul alanında yatırımlar yapmayı, var olan yatırımlarımızı güçlendirmeyi ve büyümeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Altınyağ'dan Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada ise Lüksemburg merkezli Sodrugestvo'ya Altınyağ'ın yanı sıra şirketi iştiraki Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları AŞ'nin de gayrimenkul ve makina parkının satış için imzalanan niyet mektubuna dahil olduğu bildirildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :