İzmir'in laik teyzeleri İsmail Kahraman'ın maskotunu parçaladı

İzmir'in laik teyzeleri İsmail Kahraman'ın maskotunu parçaladı

İzmir'de Cumhuriyet Kadınları Derneği, "Yeni anayasada laiklik olmamalı, yeni Anayasa dindar olmalı" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın bezden maskotunu parçaladı, topuklarıyla kafasını ezdi, süpürüp çöp kutusuna attı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği, 97 şubesiyle eş zamanlı olarak İzmir'de de basın açıklaması yaptı. Konak Meydanı'nda yapılan eyleme Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman ve 50 kadın katıldı.

"TANRI MİLLETİMİZİ KORUSUN!"

Arıtman, "Yeni anayasada laiklik olmamalı, yeni anayasa dindar olmalı" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı şu sözlerle eleştirdi:

"Bu sözler, yüce divanlık bir suçtur. Buradan Cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyoruz. TBMM Başkanı, şahsi fikirlerini ifade ettiğini söyleyerek tornistan yapmaya çalışmasın. Zaten İstanbul Üniversitesi'ndeki konuşmasında hiç öyle 'şahsi fikrim' de demiyor.

TBMM Başkanı olarak böyle konuşamaz. Demek ki yüce meclisimizde İsmail Kahraman namusu ve şerefi üzerine yemin ederken yalan yere yemin etmiş. Tanrı milletimizi bunların dindarlığından korusun."

rs1-690.jpg

TOPUKLARIYLA KAFASINI EZDİLER

Kadınlar, “Cumhuriyet değil AKP yıkılacak", “İsmail Kahraman istifa", “Laiklik düşmanı İsmail Kahraman" sloganlarını attı.

Arıtman, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın bezden maskotunu parçaladı, “Bu zihniyetin kafasını ezeceğiz" diyerek, topuklarıyla maskotun kafasına bastı. Daha sonra parçalanan maskotu süpürüp çöp torbasına koydu ve çöp kutusuna attı.