İzmir'deki "usulsüz dinleme" davası

İzmir'deki "usulsüz dinleme" davası

"Usulsüz dinleme yaptıkları" iddiasıyla emniyet mensuplarının yargılandığı davanın görülmesine devam edildi- Mahkeme dosyanın, kamuoyunda "İzmir'deki askeri casuslukta kumpas" davası olarak bilinen, FETÖ/PDY üyelerinin sahte delil ürettiği iddialarına ili

İZMİR (AA) - İzmir'de "gerçeğe aykırı belgeler düzenleyerek başka isim ve IMEI numaraları üzerinden alınan mahkeme kararlarıyla usulsüz dinleme yaptıkları" öne sürülen emniyet mensupları hakkındaki açılan davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan 6 sanık, bir mağdur ile taraf avukatları katıldı.

Mağdur emekli emniyet müdürü Ömer A, örgüt tarafından 2011'de "ihale mafyası" olarak dinlenildiğini iddia ederek, terfi edilmeyi beklerken kendisine "kumpas" kurulduğunu, hakkında İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada yargılandıktan sonra beraat ettiğini savundu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünde müdür yardımcısıyken emniyet içerisindeki bazı örgüt mensuplarının kendisine oyun oynadığını ileri süren Ömer A, "15 Temmuz'da görevde olsaydım, darbecilerin karşısında dağ gibi dururdum. Burada yargılanan örgüt mensupları yıllarca maaşını devletten alıp talimatları okyanus ötesinden alan piyonlardır. Maddi ve manevi zararımın karşılanmasını istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, bu dosyanın, kamuoyunda "İzmir'deki askeri casuslukta kumpas" davası olarak da bilinen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin sahte delil ürettiği iddialarına ilişkin 68 sanığın yargılandığı davayla birleştirilmesi talebiyle İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

- Olay

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 27 Ocak 2015'te, İzmir merkezli 13 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 24 kişi gözaltına alınmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun hazırladığı iddianamede, müfettişlerce İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde yapılan denetimlerde, 2009 ile 2013 yıllarında gerçeğe aykırı belgeler düzenlenerek başka isim ve IMEI numaraları üzerinden alınan mahkeme kararları ile çoğunluğu Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu, üniversite rektörleri, akademisyen, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, üst düzey emniyet mensupları ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 92 kişinin dinlendiği yer almıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :