İzmir'deki üniversitelerden "Zeytin Dalı Harekatı"na destek

İzmir'deki üniversitelerden "Zeytin Dalı Harekatı"na destek

İzmir'deki 8 üniversite, TSK'nın Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdi- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak:- "Türk milletinden güç alan ordumuzun bölgede barış, huzur ve güven iç

İZMİR (AA) - İzmir'deki 8 üniversite, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Nazım Sözer, İzmir Demokrasi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Alptekin Kayalı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu ve İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Ege Üniversitesi Rektörlüğü senato salonunda bir araya geldi.

Üniversiteler adına ortak açıklama yapan Prof. Dr. Budak, Afrin'e yönelik "Zeytin Dalı Harekatı"na destek vermek ve tek yumruk olduklarını belirtmek üzere bir araya geldiklerini vurgulayarak, İzmir'deki üniversitelerin Türkiye'nin geleceği için terör örgütleriyle canını hiçe sayarak mücadele eden TSK'nin her zaman olduğu gibi bugün de yanında bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne kasteden her türlü terör örgütünün faaliyetlerine karşı TSK'nın başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"nın evrensel hukuka uygun olduğunu vurgulayan Budak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Suriye'nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilerek şanlı ordumuz tarafından sürdürülen bu harekat, meşru ve uluslararası hukuka uygundur. Bölgesinde güçlü bir aktör olan Türkiye'nin uluslararası barışa destek verebilmesi, bölgedeki terör tehditlerini bertaraf etmesiyle mümkündür. Türk milletinden güç alan ordumuzun bölgede barış, huzur ve güven için başlattığı operasyonda muzaffer olacağına inancımız tamdır. Bölgeyi terör örgütlerinden temizleyerek huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek amacıyla Afrin'de başlatılan sınır ötesi harekatta şanlı ordumuza ve kahraman Mehmetçik'e muvaffakiyetler diliyoruz. Zeytin Dalı Harekatı'nda ve ülkemizin birliği ve bütünlüğü mücadelesinde şehit olan tüm askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :