İzmir'deki trafik kazası davasında karar

İzmir'deki trafik kazası davasında karar

Bir kişinin ölümüne 2 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanık 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

İZMİR (AA) - İzmir-Çeşme Otoyolu'nda, otomobili ile araçlarının arızalanması nedeniyle orta refüjde yardım bekleyen kişilere çarparak, bu kişilerden birinin ölümüne ikisinin yaralanmasına sebep olduğu gerekçesiyle yargılanan sanığa 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Burcu Göpür, hayatını kaybeden motosiklet sürücüsü Mehmet Can Ardil'in babası Ferhat Ardil, bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

İddia makamı, olay günü 0,82 promil alkollü olan Burcu Göpür'ün Çeşme'den İzmir istikametine doğru seyir halindeyken bilinçli taksirle ve asli kusurlu olacak şekilde, Urla Karaburun kavşağında direksiyon hakimiyetini kaybederek çarptığı motosiklet sürücüsü Mehmet Can Ardil'in ölümüne, Engin Güven ve Gazi Birol'un yaralanmasına sebebiyet verdiğinin anlaşıldığını belirterek, sanığın "Taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma, alkol veya uyuşturucu maddenin etkisi altındayken araç kullanma" suçlarından cezalandırılması yönünde esasa ilişkin mütalaa verdi.

Göpür, bir önceki duruşmada olayın heyecanı ve karşı tarafın hararetli tavrı nedeniyle kendisini net olarak ifade edemediğini iddia ederek mahkemeye verdiği yazılı savunmasında, olayı bütün samimiyeti ve üzüntü içerisinde anlattığını ileri sürdü.

Olayın bu aşamaya gelmesini istemediğini aktaran Göpür, "Çok üzgünüm, esasen geri geleceğini bilsem ölenin yakınlarının ayaklarına bile kapanmaya razıyım. Çok pişmanım. Suçsuzum, beraatimi istiyorum. Mahkeme aksi kanaatteyse lehime olan hükümlerin uygulanmasını talep ediyorum." dedi.

İddia makamının mütalaasına katıldığını belirten müştekilerin avukatı Erhan Koçyiğit, sanığın alkollü araç kullanmayı alışkanlık haline getirdiğini, bu konuda sabıkası olduğunu iddia ederek "Kazadan sonra yaklaşık 52 gün dışarıda olmasına rağmen sanık bir pişmanlık göstererek aileye başsağlığına bile gitmemiştir." ifadesini kullandı.

Sanığın verdiği çelişkili ifadeyle mahkemeyi yanıltmaya çalıştığını öne süren Koçyiğit, cezalandırılmasını istediği Göpür'ün tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Ardil'in avukatı Murat Gülmez ise gerçeğe aykırı beyan veren bazı tanıklar hakkında yasal işlem yapılması gerektiğini savunarak, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, "Taksirle bir kişinin ölümüne, birden fazla kişinin de yaralanmasına neden olma" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdığı Göpür'e "Alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmesini hükmetti.

Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

- Olay

İzmir-Çeşme Otoyolu'nda, Ağustos 2017'de sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği otomobil, motosikletleri arıza yaptığından orta refüjde yardım bekleyen 3 kişiye çarpmış, kazada 17 yaşındaki Mehmet Can Ardil hayatını kaybetmiş, Gazi Birol ve Engin Güven yaralanmıştı.

Kaza sırasında 0,82 promil alkollü olduğu belirtilen otomobil sürücüsü Burcu Göpür tahliye edilmiş ancak yeni delillerin ortaya çıkması ve ailenin avukatlarının itirazı sonucu tutuklanmıştı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Göpür hakkında hazırladığı iddianamede, ​"Taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma ile alkol veya uyuşturucu maddenin etkisi altındayken araç kullanma" suçlamalarıyla dava açmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :