İzmir'deki silahlı kavga davası

İzmir'deki silahlı kavga davası

Karşıyaka ilçesinde, bir eğlence mekanında biri polis 4 kişinin öldüğü silahlı kavgaya ilişkin davada, tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, bir eğlence mekanında biri polis 4 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı kavgaya ilişkin tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar İbrahim Kırca, Cem Erdem ile Engin Hacısalihoğlu, taraf avukatları ve kavgada hayatını kaybedenlerin yakınları hazır bulundu.

Mağdur E.T, eğlenmek için tek başına eğlence mekanına gittiğini söyledi. Sahneye gönderilen şampanyaların patlatıldığını belirten E.T, silahların kullanıldığı sırada da şampanya patladığını sandığını dile getirdi.

Silah seslerinin geldiğini anladığı sırada sahne ve mekanın ışıklarının söndüğünü dile getiren E.T, "O sırada elim masanın üzerindeydi. Koluma bir mermi geldi ancak kimin ateş ettiğini görmedim." dedi.

Öldürülen Halil Kaya'nın mekana ilk geldiğinde tehditle kendisini başka masaya kaldırdığını iddia eden E.T, şikayetçi olmadığını kaydetti.

Hayatını kaybeden Sinem Alptuğ'un annesi Nurdan Ece Alptuğ ise şikayetçi olduğu belirterek, sanıkların ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

İddia makamının sanıkların tutukluluk halinin devamına ilişkin verdiği mütalaasının ardından sanıklar söz aldı.

Sanık Erdem, ani gelişen olayda canını zor kurtardığını ifade etti. Kendisine yapılan saldırıyı önlemeye çalıştığını ileri süren Erdem, tahliyesini istedi.

Suçsuz olduğunu belirten Kırcı da olayın mağduru olduğunu savundu. "Orada ilk vurulan benim, hastaneye kaldırıldım, yüzde 1 yaşama şansım olduğunu sonradan söylediler." diyen Kırcı, "Hastaneden çıktıktan sonra cezaevine gönderildim. 15 aydır tutukluyum. Mağduriyetim giderilsin, tahliyemi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Neden tutuklu olduğunu bilmediğini ifade eden Hacısalihoğlu ise "Elimde silah olduğunu söyleyen kişiyi hala anlamıyorum. Elimde silah yoktu. Tutuksuz yargılanmak istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye talebinin reddi ve olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 20 Kasım 2016'da meydana gelen olayda, bir eğlence merkezinde çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Halil Kaya, işletme sahibi Günay Kılıç, Sinem Alptuğ ve polis memuru Mustafa İnal silahla öldürülmüştü.

Olayla ilgili İbrahim Kırca, Cem Erdem ile Engin Hacısalihoğlu tutuklanmıştı. Şüpheli olduğu belirlenen A.E. ise aranıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :