İzmir'deki rüzgar türbini yatırımları

İzmir'deki rüzgar türbini yatırımları

EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Vatansever:- "Danimarkalı rüzgar türbini kanadı üreticisi LM Wind Power, haziranda üretime başlıyor, diğer üretici Vestas ile de görüşmelerimiz devam ediyor"

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Vatansever, rüzgar türbini kanadı üreticisi Danimarkalı LM Wind Power'ın haziran ayında üretime başlayacağını, diğer Danimarkalı üretici Vestas'ın da yatırım yapması için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Bergama OSB başkanlığı görevini de yürüten Vatansever, yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerjide çok önemli potansiyeli barındıran Türkiye'nin 2023 yılında toplam kurulu gücünün yüzde 30’unu bu kaynaklardan elde etmeyi hedeflediğini ifade etti.

Bu alanda yapılacak yatırımlara 5. bölge teşviklerinin veriliyor olmasının yatırımcıları cezbettiğine işaret eden Vatansever, bu kapsamda Danimarkalı LM Wind Power'ın Bergama'da yatırıma başladığını kaydetti.

Grubun yaklaşık 40 milyon avro yatırımla başladığı yatırımın tüm hızıyla devam ettiğini bildiren Vatansever, şunları kaydeti:

"Danimarkalı rüzgar türbini kanadı üreticisi LM Wind Power, haziranda üretime başlıyor. Bu şirketin ardından diğer Danimarkalı dünya devi üretici Vestas ile de görüşmelerimiz devam ediyor.

Vestas 33 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyor ve bugüne kadar ülkemizde bin 500 megavatın üzerinde rüzgar türbini kurulumu yaptılar. Ekim ayında Türkiye’de yatırım yapma isteğini beyan eden şirketin CEO’su Anders Runevad da geçen ay benzer yönde açıklamalar yaptı. İzmir, üç kanat fabrikasına sahip olan Türkiye’deki tek şehir ve bugüne kadar pek çok Danimarkalı şirketin yatırımına ev sahipliği yaptı. Bergama OSB olarak Vestas’a ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağız. Rüzgarımız, altyapımız ve teşviğimiz hazır, biz de hazırız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :