İzmir'deki kadın cinayeti davası

İzmir'deki kadın cinayeti davası

Karşıyaka ilçesinde evlilik hazırlığı yaptığı kadını öldürdüğü öne sürülen emekli astsubayın yargılanmasına devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde evlilik hazırlığı yaptığı Zeliha Köse'yi öldürdüğü iddia edilen emekli astsubayın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Serkan G. ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan Nurdan A. ise katılmadı.

Heyet değişikliği nedeniyle eski tutanakların okunmasının ardından sanık Serkan G. savunma yaptı.

Serkan G, savunmasında, verdiği borç paranın bir kısmını almak için Köse'nin yanına gittiğini söyledi. Köse'yi öldürmek istemediğini belirten Serkan G, olayın bir anlık öfkeyle meydana geldiğini ve son derece pişman olduğunu iddia etti.

Köse'nin olaydan birkaç yıl önce kendi öz babasını öldürmesi için kendisine teklifte bulunduğunu ancak bunu kabul etmediğini öne süren Serkan G, Köse'nin ailesiyle arasının açık olduğunu savundu.

İddia makamı, önceki duruşmada verilen mütalaaya katılmadığını kaydetti. İddia makamı ayrıca bazı tanıkların yeniden dinlenilmesi, sanıklar Nurdan A, Serkan G. ile oğlunun arasındaki telefon görüşmelerine ilişkin rapor hazırlanması ve sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, Serkan G'nin tutukluluk halinin devamı ve iddia makamının taleplerinin kabulüne karar vererek duruşmayı erteledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yaptı.

- Olay

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yalı Mahallesi'nde, emekli astsubay Serkan G'nin (49), evlilik hazırlığı yaptığı emekli hemşire Zeliha Köse'yi (45) 26 Şubat 2016'da silahla öldürdüğü öne sürülmüştü. Karşıyaka Polis Merkezine giden zanlı, cinayeti itiraf etmişti.

Cumhuriyet savcısı, Serkan G. hakkında "tasarlayarak adam öldürme", maktul ve sanığın arkadaşı Nurdan A. hakkında ise "tasarlayarak adam öldürme suçuna azmettirme" suçlamasıyla dava açmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :