İzmir'deki fırtına

İzmir'deki fırtına

Kentte dün etkili olan fırtınanın ardından hasar tespit çalışmalarına başlandı- Kordon İşadamları Derneği Başkanı Şanlı:- "İlk belirlemelere göre 100'e yakın iş yerinde 10 milyon lira civarında hasar oluştu"

İZMİR (AA) - İzmir'de dün sabah saatlerinde etkili olan fırtınanın ardından hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su baskınlarının ardından Kordonboyu'ndaki hasarın boyutlarının bugün ortaya çıktığını, sigorta şirketi uzmanlarının işletmeleri ziyaret ederek hasar tespiti yaptıklarını söyledi.

Şanlı, fırtına nedeniyle denizin taşması sonucu özellikle düşük kottaki işletmelerde su baskınları olduğuna dikkati çekerek, "İlk belirlemelere göre Kordonboyu'nda 100'e yakın iş yerinde 10 milyon lira civarında hasar oluştu. Özellikle işletmelerdeki elektronik cihazlar, buzdolapları, fırınlar zarar gördü, kullanılamaz hale geldi." dedi.

Sigortası bulunan işletmelerin zararının şirketleri tarafından karşılanacağını belirten Şanlı, sigortası olmayan ya da poliçesini yenilememiş işletmelerin zararının bir kısmının karşılanması için Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesinden destek istediklerini ifade etti.

- "Yeşil alanlarda 1,9 milyon liralık hasar riski tespit edildi"

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada da saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreyi aşan çok kuvvetli fırtına nedeniyle Konak, Göztepe, Alsancak ve Bostanlı iskelelerinde hasar oluştuğu, Konak İskelesi'nin kapılarının kırıldığı ve elektrik aksamının zarar gördüğü belirtildi.

Kordon'da 52 bin 500 metrekarelik çim alan ve çalı gruplarıyla Konak'ta 16 bin 600 metrekarelik çim alanın deniz suyundan zarar gördüğü, seyir teraslarındaki 200 metrekarelik zemin kaplamasında hasar oluştuğu bildirildi.

1,5 kilometrelik yürüyüş yolunun kenarındaki çiçekler ve damlama sisteminin büyük zarar gördüğü vurgulayan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kordon girişindeki oyun grubu ile yürüyüş yolunun kauçuk zemininde hasar oluştu. Karşıyaka Yelken Kulübü ile Yunuslar arasındaki çim alan büyük zarar gördü. Sadece yeşil alanlarda yaklaşık 1,9 milyon liralık hasar riski tespit edildi. Sahil bandı boyunca kompozit kaplamalarda hasar oluştu. Bir adet BİSİM istasyonu bisiklet parkı kırıldı. Şiddetli fırtına nedeniyle muhtelif ilçelerde 17 ağaç devrildi."

Fırtına nedeniyle kriz masası oluşturan Büyükşehir Belediyesinin, afete 30'a yakın ekip ve yüzlerce araçla müdahale ederek 100'den fazla noktada su çekme ve tahliye işlemi gerçekleştirdiği, Hasar Tespit Komisyonu tarafından sigortasız iş yerlerine ilişkin çalışmalar yapıldığı belirtildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :