İzmir'deki FETÖ/PDY davası

İzmir'deki FETÖ/PDY davası

İzmir'de, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında iş adamı, bürokrat ve avukatların da bulunduğu 63 sanıktan bazıları savunma yaptı

İZMİR (AA) - İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında iş adamı, bürokrat ve avukatların da olduğu 63 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Sanık Melih G. yaptığı savunmasında, hayırsever bir iş adamı olarak birçok kişi ve derneğe yardımda bulunduğunu ancak örgüte herhangi bir yardımda bulunmadığını ileri sürdü.

Örgüt tarafından, soruşturmadan önce isminin bazı yerlere not edilerek kendisini bu yapıya dahil edilmek istendiğini, algı operasyonuna maruz kaldığını, soruşturma aşamasında ise cezaevinde kaldığından mağdur edildiğini, itibar kaybettiğini iddia eden Melih G., 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminden önce ve gerekse bu tarihten sonra örgüt yöneticilerinin firar ettiği bir dönemde kendisinin imkanı olmasına rağmen kaçmadığını ve adil bir şekilde yargılanacağı düşündüğünden duruşma salonunda bulunduğu anlattı.

Sanık Mustafa Ü, fadesinde 2006'dan itibaren 13 ay bir yurtta belletmen olarak çalıştığını, performans düşüklüğü nedeniyle işten atıldığını ileri sürdü. Mustafa Ü, iddia makamının "13 ay boyunca çalıştığı yurdun hangi cemaate ait olduğunu bilmiyor muydun?" şeklinde soruya "Bilmiyordum." diye cevap verdi.

Sanık Nuri P. yaptığı savunmada, ticaretle uğraştığından örgüte kurban bağışında bulunduğunu, birlikte yargılanan Ömer K. ile kız isteme nedeniyle aralarında bir husumet olduğunu öne sürerek, bazı listelerde adının zikredilmesinin bu husumetle bağlantılı olduğunu iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların savunmasının alınmasına devam edileceğine karar vererek duruşmaya yarına kadar ara verdi.

- Olay ve iddianame

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 18 Aralık 2015'de İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonunda, haklarında yakalama kararı bulunan ve aralarında iş adamları, bürokratlar ve avukatların da yer aldığı 63 kişi gözaltına alınmıştı.

Olayı soruşturan İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, 63 şüpheli hakkında "Terör örgütü üyesi olmak", "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" ve "Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" gibi suçlamalarla İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :