İzmir'deki DAEŞ operasyonu

İzmir'deki DAEŞ operasyonu

Fransa'da terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu gerekçesiyle aranan ve İzmir'de yakalanan Fransız vatandaşının, Göç İdaresi İl Müdürlüğünde tutulduğu ve iadesi için bir haftadır Fransız makamlarından yetkililerin beklendiği öğrenildi

İZMİR (AA) - Fransa'da terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu gerekçesiyle aranan ve İzmir'de yakalanan Fransız vatandaşının, Göç İdaresi İl Müdürlüğünde tutulduğu ve iadesi için bir haftadır Fransız makamlarından yetkililerin beklendiği öğrenildi.

Ülkesinde DAEŞ üyesi olduğu iddiasıyla aranan ve Türkiye'de bulunduğunun tespit edilmesinin ardından başlatılan çalışmada İzmir'de yakalanan Fransız vatandaşı Mehdibend S, savcılık işlemlerinin ardından "ülkesine iade edilmesi" amacıyla Göç İdaresi İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. 

Fransız makamlarının, yakalandığı bildirilen ve iadesi için yetkili gönderilmesi istenen Mehdibend S. ile ilgili yakalanmasının üzerinden 7 gün geçmesine rağmen henüz bir girişim başlatmadığı öğrenildi. 

Mehdibend S'nin, "arandığı" için ülkesinden gelecek güvenlik yetkililerine teslim edileceği bildirildi. 

Bu arada, kendisine yöneltilen sorulara "susma hakkını" kullanarak cevap vermeyen zanlının, üzerinden çıkan ve şifreli yazışma dosyaları bulunduğu tespit edilen cep telefonunun incelemesinin, bilişim uzmanları tarafından sürdürüldüğü öğrenildi.

Mehdibend S. hakkında, Suriye'de bir süre kaldığı ve DAEŞ saflarında çatışmalara katıldığı, aynı örgüt üyesi bazı kişilerin sığınmacıların kullandığı yasa dışı geçiş güzergahından Avrupa'ya geçişini sağladığı iddialarının ortaya atıldığını bildiren emniyet yetkilileri, bu konularda da inceleme ve araştırmaların sürdüğünü belirtti. 

- Güvenlik kamera görüntüleri çıktı

Öte yandan Mehdibend S'nin, görünümünü değiştirmek amacıyla "saç ekimi" yaptırmak için Karşıyaka'da gittiği tıp merkezindeki güvenlik kamera kayıtlarındaki görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde kliniğe gelişi, görevlilerle görüşmesi ve saç ektirme bölümüne geçişi yer alan Mehdibend S'nin, sergilediği rahat davranışlar dikkati çekti. 

- Operasyon

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele ekipleri, Fransız makamlarının terör örgütü DAEŞ üyesi bir kişinin Türkiye'de olabileceğini bildirmesi üzerine yaptığı çalışmalar neticesinde, Karşıyaka ilçesinde bir evde kalan Fransız vatandaşı Mehdibend S'yi gözaltına almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı