İzmir'deki cinayet davası

İzmir'deki cinayet davası

Ödemiş ilçesinde kaybolan ve daha sonra komşuları tarafından öldürüldüğü ortaya çıkan 10 yaşındaki Atik'in ölümüyle ilgili açılan davada 2'si tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı

İZMİR (AA) - İzmir'in Ödemiş ilçesinde evlerinin önündeki parkta oynadığı sırada kaybolan ve iki gün sonra karşı apartmanda oturan komşuları tarafından öldürüldüğü ortaya çıkan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in ölümüyle ilgili açılan davada 2'si tutuklu 3 sanık hakim karşısına çıktı.

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına Ceylin Atik'in babası Murat, dedesi Mustafa ve babaannesi Ülkü Atik, tutuklu sanıklar Şükriye, eşi Serkan Türkmen ve tutuksuz yargılanan Şükriye'nin üvey annesi Raziye Ö. ile taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Şükriye Türkmen, olayı eşinin zoruyla gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

Eşinin olay sırasından evde olduğunu savunan Türkmen, Ceylin'in dedesine attığı mesajı da eşinin yazdırdığını iddia etti.

Ceylin'i çocuğuyla parkta oynadıktan sonra eve getirdiğini anlatan Şükriye Türkmen, eşinin aldığı arsanın ücretini ödeyebilmek adına ailesinden para alabilmek için aklını çelerek Ceylin'i kaçırttığını ve yüzünü havluyla kapatıp bayılttığını söyledi.

Daha sonra Ceylin'i eşiyle sandığa koyduklarını ancak başına vurup vurmadığını hatırlamadığını öne süren Şükriye Türkmen, üvey annesi Raziye Ö'nün olayla ilgili bilgisinin bulunmadığını belirtti.

Sanık Şükriye Türkmen'in anlattıklarını duyan Ceylin'in babaannesi Ülkü Atik, rahatsızlanınca duruşma salonundan çıkarıldı.

Duruşmada daha sonra savunma yapan Serkan Türkmen ise eşinin kendisine yönelik suçlamalarını kabul etmedi.

Eşinin yalan söylediğini savunan Serkan Türkmen, Ceylin'i tanımadığını iddia etti. Olayı eşinden gece parkta oturdukları sırada kaza olarak öğrendiğini öne süren Serkan Türkmen, polise gidip anlatmak istediğini ancak eşinin doğum günü olması sebebiyle eve gittiklerini söyledi.

Ertesi gün Ceylin'in bulunduğu odadan koku aldığını ve çocuğun öldüğünü düşünerek kendisini kötü hissettiğini belirten Serkan Türkmen, eşinin olayı kasten yaptığını tutuklandığında öğrendiğini ileri sürdü.

Sanık Raziye Ö. ise cesedin evde olduğunu bilmediğini ve olayla ilgili bilgisinin bulunmadığını ifade etti.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Şükriye Türkmen ile eşi Serkan Türkmen'in tutukluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Ödemiş ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde evinin önündeki parkta oynadığı sırada kaybolmasının ardından ailesinin kayıp müracaatı yaptığı 10 yaşındaki Ceylin Atik, 12 Haziran'da karşı komşularının evinde öldürülmüş halde bulunmuştu. Olaydan sonra başlatılan soruşturma kapsamında evin sahibi Serkan Türkmen, ifadesinde cinayeti işlediğini kabul ettiği belirtilen karısı Şükriye Türkmen ile kadının üvey annesi Raziye Ö. gözaltına alınmıştı.

Atik'in öldürülmesine ilişkin sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklu 3 kişiden, şüpheliler Şükriye Türkmen ve Serkan Türkmen hakkında "Çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, kadının üvey annesi Raziye Ö. hakkında ise, "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :