İzmir'deki cinayet davası

İzmir'deki cinayet davası

Gaziemir ilçesinde Esen Yaman'ın öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Gaziemir ilçesinde, tartıştığı Esen Yaman'ı tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında müebbet hapis cezası istenen sanık ile onu azmettirdiği ileri sürülen maktulün boşandığı eşinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Serkan G. ve maktulün boşandığı eşi tutuklu sanık Şevket B, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli ile tarafların avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılacak olan ve başka bir suçtan tutuklu bulunan tanık Erkan D'nin ifadesi sistemde yaşanan yoğunluk nedeniyle alınamadı.

Tutuklu sanık Şevket B'nin avukatı Barış Akyol, dosyada müvekkilinin tutukluluk halinin devamını gerektirecek bir delil olmadığını öne sürdü. Avukat, Şevket B'nin tahliye ya da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını istedi.

Sanık Şevket B. de tahliye talebinde bulundu.

Tutuklu sanık Serkan G. ise tahliye talebinin bulunmadığını belirterek, çok pişman olduğunu dile getirdi.

Mahkeme başkanı, tanık Erkan D'nin tutuklu bulunduğu Ödemiş ilçesindeki adliyede SEGBİS ile ifadesinin alınması ve tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Gaziemir ilçesi Sevgi Mahallesi 669 Sokak'ta arkadaşlarıyla yaşayan Esen Yaman, 9 Eylül 2016'da apartman girişinde tartıştığı Serkan G. tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü.

Serkan G'nin yaralama suçundan girdiği Foça Açık Ceza İnfaz Kurumundan izinli çıktıktan sonra firar ettiği ve maktulün boşandığı eşi Şevket B. ile cezaevinden arkadaş olduğu belirlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :