İzmir'deki cinayet davası

İzmir'deki cinayet davası

Gaziemir ilçesinde Esen Yaman'ın öldürülmesiyle ilgili davanın görülmesine devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Gaziemir ilçesinde tartıştığı Esen Yaman'ı tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında müebbet hapis cezası istenen sanık ile onu azmettirdiği ileri sürülen maktulün eski eşinin yargılanmasına devam edildi.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Serkan G. ile maktulün eski eşi tutuklu sanık Şevket B, Yaman'ın annesi Esin Özalp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli ile tarafların avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla müşteki olarak ifade veren maktulün babası Sebahattin Yaman, olayı doğrudan görmediğini ancak açıklamak istediği bazı hususların olduğunu belirtti.

Baba Yaman ölümünden yaklaşık üç ay önce cep telefonuyla arayan kızının ayrıldığı eşi Şevket B'nin kendisini tehdit ettiğini söyledi. Yaman İzmir'e gelemeyeceğini söylediği kızına Adana'ya gelmesi için teklifte bulunduğu anlattı.

Kızının bunu kabul etmediğini, birkaç ay sonra öldürüldüğünü ifade eden Yaman, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek davaya katılmak istediğini mahkeme heyetine iletti.

Mahkeme heyeti, Yaman'ın müdahillik talebinin kabulüne, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Gaziemir ilçesi Sevgi Mahallesi 669 Sokak'ta arkadaşlarıyla yaşayan Esen Yaman, 9 Eylül 2016 tarihinde apartman girişinde tartıştığı Serkan G. tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü.

Yapılan araştırmada Serkan G'nin yaralama suçundan girdiği Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan izinli çıktıktan sonra firar ettiği ve Şevket B. ile cezaevinden arkadaş olduğu belirlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :