İzmir'deki banka soygununun zanlıları yakalandı

İzmir'deki banka soygununun zanlıları yakalandı

Vali Toprak: - "Dün gece itibariyla bir eve düzenlenen operasyonda olayın faili olduğu tespit edilen 2 kişi ile yardım ve yataklık yapan bir kişi gözaltına alındı"- "Olay yeri ve civarında hiçbir delil bırakmadan yüzlerini gizleyerek kaçan zanlıları 25 bi

İZMİR (AA) - İzmir Valisi Mustafa Toprak, Balçova'da banka şubesinden nakit para ve güvenlik görevlisinin silahını alarak kaçan 2 kişi ile şüphelilere yardım ettiği öne sürülen bir zanlının yakalandığını bildirdi.

Vali Toprak, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, Balçova'daki banka soygunuyla ilgili dün gece itibarıyla olayın faillerine ait olduğu tespit edilen Narlıdere'deki bir eve operasyon düzenlediğini, şüpheliler O.B. (29) ve Ç.B. (24) kardeşlerin yakalandığını söyledi.

Toprak, polis ekiplerinin 15 Temmuz'da Balçova ilçesi Mithatpaşa Caddesi'ndeki İş Bankası Şubesi'nde panik butonuna basıldığı andan itibaren tüm güvenlik birimlerinin helikopter destekli alarm durumuna geçirildiğini kontrol ve denetimlerin başlatıldığını ifade etti.

Olay yeri ve civarında hiçbir delil bırakmadan yüzlerini gizleyerek kaçan zanlıların yakalanması için başlatılan çalışmada kentin değişik yerlerindeki 130 kameradan 25 bin saatlik görüntü elde edildiğini ve kare kare incelendiğini anlatan Toprak, bu görüntülerde de siyah kasklarını hiç çıkarmadıkları görülen 2 zanlının kollarını bileklerine kadar örten uzun kollu kıyafetler giydiklerinin görüldüğünü belirtti.

- Güvenlik kameralarından takip

Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekiplerinin 12 gün süren çalışmalarında kamera kayıtlarının birleştirilerek sonuca ulaşıldığını dile getiren Toprak, şu bilgileri verdi:

"O.B ve Ç.B isimli iki kardeş ekonomik sıkıntıları nedeniyle bir plan yapmışlar, önceden sabıka kayıtları yok, örgütsel bir bağlantıları yok. Ancak buna rağmen profesyonelce soygunu gerçekleştirmişler. Plakası belli olmayan, sadece rengi belli olan bir motosiklet var. Hiçbir eşkal ya da biyolojik delil elde edilebilecek bir iz yok. Sadece kamera takibiyle görüntülerin akıl ve bilimle birleştirerek bu olayın çözülmesi büyük bir başarıdır. Dün gece de paraların olduğu eve ve şahıslara ekiplerimiz ulaştı. Zanlıların ikametindeki aramada evin kilerinde bankada soygun sonrasında kullanılan pompalı tüfek, bu tüfeğe ait 12 kalibrelik dolu fişek ve 2 portatif dipçik, yine aynı olayda kullanılan 2 siyah renkli yelek, 2 siyah kask, paraları koymuş oldukları siyah sırt çantası ve pompalı tüfeği sakladıkları gitar çantası ile olayda gasp edilen bankanın güvenlik görevlisine ait tabanca ele geçirildi"

- Paralar buzdolabından çıktı

Toprak, soygunda gasp edilen 200 bin liranın ise evdeki buzdolabının sebzelik kısmında bulunduğunu, bu paranın soygundan hemen önce bankaya gelen nakil parası olduğunu söyledi.

Soyguncuların veznelerden de 11 bin 700 lira aldığının anlaşıldığını ifade eden Toprak, bu paradan sadece 5 bin 700 liranın soyguncular tarafından harcandığının belirlendiğini anlattı. 

Olaydaki 2 zanlı ile soygunculara yardım ettiği öne sürülen bir kişinin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliğinde gözaltında bulunduğunu dile getiren Toprak, ifade işlemlerinin ardından şüphelilerin adliyeye sevk edileceğini kaydetti.

Vali Toprak, "Olay yeri ve civarında hiçbir delil bırakmadan yüzlerini gizleyerek kaçan zanlıları 25 bin saatlik görüntüyü inceleyerek yakalayan emniyet güçlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

- Olay

Mithatpaşa ile Ata caddelerinin kesiştiği noktada bulunan bir bankanın Balçova Şubesi'ne giren ve yüzlerini motosiklet kaskı ile gizleyen pompalı tüfekli 2 kişi, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip nakit para ve güvenlik görevlisinin silahını da alarak kaçmıştı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı