İzmir'deki "askeri casuslukta kumpas" davası

İzmir'deki "askeri casuslukta kumpas" davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün TSK içerisindeki mensupları hakkında 26'sı tutuklu 102 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'de, "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki üyeleri hakında açılan davada 26'sı tutuklu 102 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar ile avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmanın öğleden sonraki oturumunda, sanık avukatları duruşma savcısının verdiği "tutukluluk devam" mütalaasına ilişkin savunmalarını yapmaya devam etti.

Tutuklu sanık Mustafa Çalışkan'ın avukatı müvekkili hakında tanıklık yapan gizli tanık Abdullah'ın ifadelerinde kendi kişisel görüşlerini aktardığını savunarak, gizli tanığın yıllarca örgüt elebaşısına yakın olduğunu beyan etti.

Sanık avukatı gizli tanığın kişisel husumet beslediği kişiler için kurgu senaryolar ürettiğini ve kendisini devlet korumasına aldırmaya çalıştığını ileri sürdü.

Şadi Yıldız ve Halil Kıyıcı'nın avukatı etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan tutuksuz sanık H.S'nin ifadelerinde yeterli argüman sunamadan müvekkillerini suçladığını belirterek, H.S'nin soruşturmaları manipüle ettiğini iddia etti.

- "Kod adlarını bile bilmiyor"

H.S'nin ifadelerinde "boş konuştuğunu" iddia eden sanık avukatı, "Malumun ilanı denilecek tespitin dışında bir şey söylemedi. H.S. müvekkillerim ile 3 yıl mesai yaptığını söylüyor. Ama kod adlarını bile bilmiyor çünkü tanımıyor. Örgütün kimyası ile müvekkillerin hayatı çelişiyor. Tanık müvekkillerin Deniz Kuvvetlerinde 'hususi' olduğunu iddia ediyor ama müvekkillerin hangi askerlerden elde edilen bilgileri örgüte verdiğini izah edememiştir. H.S. profesyonel bir yalancı. Küçük tespitlerle heyeti ikna etmeye çalışıyor." dedi.

Mahkeme heyeti sanık ve avukatlarının talep ve savunmalarına çarşamba günü devam edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :