İzmir'deki "askeri casuslukta kumpas" davası

İzmir'deki "askeri casuslukta kumpas" davası

FETÖ/PDY mensuplarınca sahte delil üretilerek kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin davada 92 sanığın yargılanmasına devam edildi

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin davada 92 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler Coşkun Başbuğ, Doğan Şahin ile taraf avukatları hazır bulundu.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada tutuklu sanık eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, devlet kademesinde görev yaptığı sürelerde yasa dışı bir eyleminin olmadığını savunarak, polise verilen yetkiye dayanarak "önleme dinlemesi" yaptığını söyledi.

Askeri casusluk dışında, terör ve organize suç örgütleriyle ilgili dinleme yaptıklarını savunan Okan, suç işlemeden önce suçun önlenmesi için çalıştıklarını, bazı olayların bu şekilde önlendiğini iddia etti.

Okan, Mayıs 2014'te İzmir'de önleme dinlemesi soruşturmasına dahil olduğunu dile getirerek, soruşturmayı yapanların kanunları bilmeden ve kendilerine karşı acımasızca hareket ettiğini öne sürdü.

Kendisine yöneltilen "sahte belge hazırladığı ve özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğine" ilişkin suçlamaların hayali ve iftira olduğunu öne süren Okan, "Önleme dinlemelerinde üçüncü şahıslara hiçbir şekilde bilgi ve belge vermedik." dedi.

"Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasını kabul etmeyen Okan, "Sadece bir telefon dinlemesi suçundan örgüt kurulamaz. Örgüt yöneticisi olduğuma ilişkin somut bir delil dosyaya girmemiştir. Mahkemenin somut delillere dayanarak bir karar vereceğini temenni ediyorum. Bununla ilgili olarak benden talimat aldığını söyleyen bir kişi yoktur. Çalıştığım sürelerde ayrım yapmaksızın farklı görüşten personelle çalıştım. Aleyhime ifade veren tanıklar bana iftira atmaktadır." ifadelerini kullandı.

Suçsuz olduğunu belirten Okan, beraat talebinde bulundu.

Duruşmaya öğle arası verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :