İzmir'de uyuşturucu operasyonu

İzmir'de uyuşturucu operasyonu

Bornova ilçesinde, 5 kilo 110 gram metamfetamin ile AK-47 uzun namlulu tüfek ve bu silaha ait mermiler ele geçirildi- Operasyonda gözaltına alınan 3 zanlı tutuklandı

İZMİR (AA) - İzmir'in Bornova ilçesinde, bir apartman dairesine düzenlenen operasyon, 5 kilo 110 gram metamfetamin ile AK-47 uzun namlulu tüfek ve bu silaha ait mermiler ele geçirildi, olaya ilişkin 3 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bornova ilçesinde lüks site içerisinde bulunan bir daireden yoğun kimyevi madde kokusu geldiği ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Söz konusu adrese operasyon düzenleyen ekipler, 4 kilo 600 gram metamfetamin ile AK-47 uzun namlulu tüfek, bu silaha ait fişekler ile uyuşturucu madde yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Operasyonda daireyi kullanan O.K. (32) ve G.Ç. (32) gözaltına aldı.

Şüphelilerin verdiği bilgiler dogrultusunda soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, söz konusu dairenin B.K.'ya (28) ait olduğunu tespit etti.

Şüpheliyi takibe alan polis ekipleri, sık sık yurt dışına gidip geldiğini belirlediği B.K.'yı kullandığı araçta yakalanarak gözaltına aldı. Araçta yaptılan aramada ise 510 gram metamfetamin ele geçirildi.

Zanlının, site içerisinde iki daire kiraladığı ve bu dairelirden birisini uyuşturucu çoğaltım merkezi olarak kullandığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.

B.K.'nın ise yurt içi ve yurt dışı bağlantılarıyla ilgili çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :