İzmir'de uyuşturucu operasyonları

İzmir'de uyuşturucu operasyonları

Uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik operasyonlarda 6 kilogram bonzai, 16 kilogram esrar ele geçirildi

İZMİR (AA) - İstanbul, Gaziantep ve Antalya'dan İzmir'e uyuşturucu getirdiği iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonlarda, 6 kilogram bonzai, 16 kilogram esrar ele geçirildi, gözaltına alınan 19 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucu, Gaziantep, Antalya ve İstanbul'dan yüklü miktarlarda uyuşturucu getirildiğini tespit etti.

Uyuşturucu ticareti yapan şahısların irtibatlarını tespit eden polis, cezaevindeki hükümlülere uyuşturucu sağlamaya çalıştığı öne sürülen L.S'yi (34), mayıs ayında 5 gram bonzai ile yakalayıp, gözaltına aldı.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, çeşitli tarihlerde düzenledikleri operasyonlarda, İstanbul, Gaziantep ve Antalya'dan temin edilen 6 kilogram bonzai ve 16 kilogram esrar ele geçirdi, 18 kişiyi gözaltına aldı.

Uyuşturucu sevkiyatını organize ettiği iddia edilen 4 kişinin de yer aldığı toplam 19 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Zanlılarla bir ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 11 tabanca fişeği ve uyuşturucu tartımında kullanıldığı belirlenen bir terazi ele geçirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı