İzmir'de Uluslararası Doğa Sanatı Sergisi

İzmir'de Uluslararası Doğa Sanatı Sergisi

İZMİR (AA) - 4. Uluslararası İzmir Güncel Sanat Trienali kapsamında Global Nomadic Art Project (GNAP) Türkiye-"Doğanın İzinde" başlıklı proje çerçevesinde...

İZMİR (AA) - 4. Uluslararası İzmir Güncel Sanat Trienali kapsamında Global Nomadic Art Project (GNAP) Türkiye-"Doğanın İzinde" başlıklı proje çerçevesinde İzmir ve Kapadokya'da tamamlanan doğa sanatı çalışmalarının yer aldığı "Uluslararası Doğa Sanatı" sergisi, 36 ulusal ve uluslararası sanatçının katılımıyla 23 Ekim'de açılacak.

Portİzmir4'den yapılan açıklamada, 4. Uluslararası İzmir Güncel Sanat Trienali kapsamında GNAP Türkiye Direktörü Varol Topaç'ın koordinatörlüğünde 4 Ekim'de başlayan GNAP Türkiye-"Doğanın İzinde" projesi kapsamında doğa çalıştaylarında ortaya çıkan çalışmaların ve sürecin sergide paylaşılacağı belirtildi.

Açıklamada, projenin İzmir ayağında sanatçılar İzmir'in tarihi, kültürel ve doğal değerlerini tanıyarak buralardaki etkileşimleri doğrultusunda günlük sanat eserleri ürettikleri kaydedildi.

Sanatçıların ana çalışma bölgesinin İnciraltı Kent Ormanı ve Bahçelerarası olduğu belirtilen açıklamada projenin Kapadokya ayağının Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü sanatçı akademisyenleri ve öğrencileri başta olmak üzere Kapadokya Sanat İnisiyatifi sanatçıları işbirliği ile hayata geçirildiği ifade edildi.

- Doğada iz bırakmayan sanat uygulamalı

Doğada kalıcı iz bırakmayan doğa sanatı uygulamaları, doğadaki alanları ve doğanın sunduğu taş, toprak, ağaç, su, kum gibi maddeleri kullanarak özgün bir sanatsal dile dönüştürüyor.

Güney Kore'de kurulan Kore Doğa Sanatçıları Derneği (YATOO) tarafından geliştirilen, tüm dünyada doğa sanatı alanında çalışan sanatçılar ve küratörleri buluşturan GNAP, 2014'te başlatılan bir proje ve 2020'de sonlanması planlanıyor.

Yapılan çalışmalar ve tüm süreç fotoğraf ve video çekimleriyle belgeleniyor ve proje sonunda, 23 Ekim tarihinde saat 18.00'de İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi'nde açılışı yapılacak olan sergi ile izleyiciye sunulacak. Sergi, 24-25 Ekim 2017'de 09.30-17.30 saatlerinde ziyaret edilebilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :