İzmir'de uluslararası cimnastik turnuvası yapılacak

İzmir'de uluslararası cimnastik turnuvası yapılacak

Türkiye Cimnastik Federasyonu, Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Cimnastik Kulübü işbirliğiyle 27-28 Ekim'de yapılacak Cumhuriyet Turnuvasına 10 ülkeden 150 sporcu katılacak

İZMİR (AA) - Türkiye Cimnastik Federasyonu, Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Cimnastik Kulübü iş birliğiyle 27-28 Ekim'de yapılacak Cumhuriyet Turnuvası'na 10 ülkeden 150 sporcu katılacak.

Gaziemir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 27-28 Ekim'de Sarnıç Mustafa Kemal Atatürk Çok Amaçlı Spor Salonu'nda düzenlenecek 4. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası'na 10 ülkeden 23 takım ve 150 sporcunun katılacağı belirtildi.

Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan, Rusya, İngiltere, Belarus, Ukrayna, Moldova, Özbekistan, Azerbaycan ve Macaristan'dan sporcuların katılacağı turnuvanın gelecek yıl da yapılması halinde organizasyonun Uluslararası Cimnastik Federasyonu kapsamına aldırılmasının planlandığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve Şavkar Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin, organizasyonun kendilerini çok heyecanlandırdığını, turnuva aracılığıyla olimpiyatlarda şampiyonlar çıkaracaklarına inandığını belirtti.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise bütün gençleri spora yönlendirmeye çalıştıklarını, Cumhuriyet Turnuvası temasıyla düzenledikleri bu özel spor oraganizasyonunu daha da büyüterek her yıl yapacaklarını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :