İzmir'de tinerli saldırı: 2 yaralı

İzmir'de tinerli saldırı: 2 yaralı

Madde bağımlısı olduğu ileri sürülen ve durakta otobüs bekleyen bir vatandaş ile belediye otobüsündeki yolcuyu tiner dökerek ateşe veren zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı

İZMİR (AA) - İzmir'de madde bağımlısı olduğu ileri sürülen kişi, durakta otobüs bekleyen vatandaş ile belediye otobüsündeki yolcuyu tiner dökerek ateşe verdi.

Alınan bilgiye göre, Altınyol üzerindeki Turan Metro istasyonu duraklarında meydana gelen olayda, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, otobüs bekleyen Behlül Özduran'ı (70) tiner dökerek ateşe verdi. Daha sonra durağa yanaşan Mustafa Yıldırım'ın kullandığı ESHOT'a ait 240 numaralı Zübeyde Hanım Mahallesi-Halkapınar Metro 2 seferini yapan belediye otobüsüne binen zanlı, yolculardan İshak Yılmaz'ı (46) üzerine tiner dökerek yaktı.

Madde bağımlısı olduğu tahmin edilen saldırgan, daha sonra olay yerinden hızla uzaklaştı.

Özduran ve Yılmaz'ın alev alan kıyafetleri, çevredekilerin yardımıyla söndürüldü.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye araçları sevk edilirken, yaralılar ilk müdahalenin ardından ambulanslar ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Vücutlarında hafif yanıklar oluşan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Görgü tanıklarından Ender Yıldırım, saldırganın madde bağımlısı olduğu tahminini dile getirerek, "Çılgın tinerci 2 kişiyi ateşe verdi. Ben de zar zor söndürdüm. Dışarıda otobüs durağında bekliyordum. Burada otobüs bekleyen bir vatandaşı yaktı. Daha sonra durağa yanaşan bir otobüse binerek otobüsün içindeki bir yolcuya daha tiner sıkarak yaktı. Biz yakalamaya çalıştık ama şahıs kaçtı. Şimdi de polisler arıyor, muhtemelen uyuşturucu hap kullanmış birisiydi." diye konuştu.

Polis ekipleri eşkali belirlenen zanlının yakalanması için çalışma başlattı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :