İzmir'de terör operasyonu

İzmir'de terör operasyonu

Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, geçen yıl Mardin'in Nusaybin ilçesinde örgütün sözde Mardin eyalet sorumlusu Reşo kod adlı Hasan Turan'ın öldürüldüğü çatışmadan yaralı kurtulan A.O'nun da aralarında bulunduğu 4 kişi yakalandı

 Konak ilçesinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, aralarında geçen yıl Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleriyle girdiği bir çatışmada yaralı kurtulan bir teröristin de bulunduğu 4 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik çalışmalar kapsamında, geçen yıl İzmir'den PKK'nın dağ kadrosuna katıldıktan sonra 29 Kasım 2016'da Mardin'in Nusaybin ilçesi Büyükkardeş köyünde örgütün sözde Mardin eyalet sorumlusu Reşo kod adlı Hasan Turan'ın öldürüldüğü çatışmadan yaralı kurtulan A.O'nun kente tedavi amaçlı geldiği bilgisi üzerine inceleme başlatıldı.

MİT Bölge Başkanlığının koordinesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, A.O'nun yerini tespit etti.

Konak ilçesi Kadifekale semtinde bir eve operasyon düzenleyen ekipler, A.O. ile terörist Hasan Turan'ın babası olan ve Konak ilçesinde 2014 yılına kadar muhtarlık yapan A. T. ve 2 kişiyi yakaladı.

Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Kentin huzur ve güvenliği için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :