İzmir'de tecavüz iddiasına ilişkin dava

İzmir'de tecavüz iddiasına ilişkin dava

Çiğli'deki bir evde şizofreni hastası olduğu belirtilen kadına zorla cinsel istismarda bulunup başka erkeklere pazarladıkları gerekçesiyle tutuklu olan iki sanığın yargılanmasına devam edildi- Mahkeme, Adli Tıp Genel Kurulundan mağdurun bir rahatsızlığını

İZMİR (AA) - İzmir'in Çiğli ilçesindeki bir evde şizofreni hastası olduğu belirtilen bir kadına zorla cinsel istismarda bulunup başka erkeklere pazarladıkları gerekçesiyle tutuklu olan iki sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya mağdure A.A, babası M.S.A, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatları, tutuklu sanıklar A.K. ve T.S. ile tarafların avukatları katıldı.

Tutuklu sanık A.K. kendisinin o tarihler arasında çalıştığını iddia ederek, mağdurun kıyafetlerinde parmak izinin bulunması halinde idam edilmesini istedi.

Suçlamaları reddeden A.K. tahliyesini istedi.

Suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık T.S. de A.A'nın söylediklerinde çelişkiler olduğunu ve annesinin evlerine gittiğini ileri sürerek "Anneme verdiği cevaplar ile burada söyledikleri farklı. Annemin de dinlenmesini talep ediyorum." şeklinde ifade verdi.

A.A'nın babası M.S.A. söz konusu kişinin evlerine gelmediğini ve konuşmadıklarını iddia etti.

Mağdure sıfatıyla beyanda bulunan A.A. ise sanıkların ve T.S'nin zorla cinsel istismarda bulunduğunu yönündeki iddialarını tekrarladı.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına, mağdurun bir rahatsızlığının ve bu rahatsızlığın doktor olmayan kişilerce anlaşılabilir olup olmadığı konusunda Karşıyaka Adil Tıp Kurumu ve Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulandan gelen raporlarda çelişki olduğu için Adli Tıp Genel Kurulundan rapor istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :