İzmir'de sela okuyan müezzinin darbedilmesi

İzmir'de sela okuyan müezzinin darbedilmesi

Müezzin Kuzgun'un avukatı Arıtürk:- "Başbakanımız nezaketen buraya geldi. Sadece hocamızın yanında olduğunu, devletin milletin yanında olduğunu, darbeye karşı savunan insanların yanında yer aldığını göstermek için bir nezaket ziyaretinde bulundu"

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde sela okuduktan sonra darbedilen Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzini Mehmet Kuzgun'un avukatı Zeki Arıtürk, Başbakan Binali Yıldırım'ın söz konusu camide cuma namazını kılmasına ilişkin, "Başbakanımız nezaketen buraya geldi. Sadece hocamızın yanında olduğunu, devletin milletin yanında olduğunu, darbeye karşı savunan insanların yanında yer aldığını göstermek için bir nezaket ziyaretinde bulundu" dedi.

Arıtürk, darbedilen müezzin Kuzgun ile Başbakan Yıldırım'ın camiden ayrılmasının ardından yaptığı açıklamada, olayın peşini bırakmayacaklarını, zanlıların en ağır cezayı almaları için hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yüzlerce mağdur oluştuğunu, bunlardan birisinin de müvekkili Kuzgun olduğunu ifade eden Arıtürk, şöyle konuştu:

"Basın daha önce bu kadar ilgilenmezken bu kişiler tekrar salıverilmişti. Biz salıverilmelerine yaptığımız itirazda bu kişilerin bir suç işlediğini, terörü övme suçunu işlediklerini, kamu görevlisi bir kişinin engellendiğini bu nedenlerle de özellikle darbeye destek verme eylemlerini gerçekleştirdikleri gerekçesiyle bu kişilerin salıverilmemesi gerektiğini, delillerin karartılması ve kaçma risklerinin olduğunu söyledik. Savcılığın da bu değerlendirmeyi yapmasıyla bu kişiler tekrar tutuklandı. Ancak ikinci kez tekrar salıverilince bu basının dikkatini çekti."

Darbe girişiminde bulunanlara ve kalkışmayı destekleyenlere yargının gerekli müdahaleyi yapacağına inandıklarını dile getiren Arıtürk, şunları aktardı:

"Şimdi dosya gizli, o nedenle de dosyayı tam olarak inceleyemiyoruz. Bilgi istediğimizde de olağanüstü hal gerekçe gösterilerek maalesef hakimler tarafından bu dosyayı incelememize engel olunuyor. Kendilerinin bir duruşma sonrası salıverildiği gibi bir algı oluştu kamuoyunda. Aslında hakim dosya üzerinden inceleme yaptı ve bunları salıverdi. Şu anda bildiğimiz özellikle birisi tutuklandı daha sonra serbest bırakıldı. Diğerlerinin ise Türkiye'den kaçtıkları ve Almanya'da oldukları söyleniyor. Bunlar nereye kaçarlarsa kaçsınlar bizler haklı davamızın peşinde olacağız."

- Başbakanın ziyareti

Arıtürk, Başbakan Yıldırım'ın Kuzgun'un müezzin olarak görev yaptığı Kutlu Yalvaç Camisi'nde cuma namazı kıldığını, Kuzgun'a geçmiş olsun temennisinde bulunduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

"Bugün Sayın Başbakanımız nezaketen buraya geldi. Sadece hocamızın yanında olduğunu, devletin milletin yanında olduğunu, darbeye karşı savunan insanların yanında yer aldığını göstermek için bir nezaket ziyaretinde bulundu. Sayın Başbakanımız burada hocama geçmiş olsun temennilerini ilettikten sonra hocamızın arkasında olduğunu, bu milletin arkasında olduğunu belirtmek için kendisi bizzat teşrif etti. Bu millet, bu devlet daima payidar kalacaktır. Hainler mutlaka hak ettikleri cezayı alacaklardır. Biz de bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz."

- Olay

Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kutlu'nun, 15 Temmuz gecesi camiye gelen bazı kişilerce tartaklanma ve giriş kapısının camlarının kırılma anı, güvenlik kamerasına yansımış, yapılan incelemede, olayın A.C, P.D. ve İ.C. tarafından gerçekleştiği belirlenmişti.

Bunun üzerine gözaltına alınan A.C. ve P.D. işlemleri sonrası serbest bırakılırken, firari İ.C. için yakalama kararı çıkarılmıştı.

Zanlıların serbest bırakılmasına itiraz üzerine yapılan inceleme sonrası Başsavcılığın talimatıyla 3 zanlı hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmış, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğüne giderek teslim olan şüphelilerden P.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Diğer 2 zanlının ise arandığı bildirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :