İzmir'de şehitliklere ziyaret

İzmir'de şehitliklere ziyaret

Ramazan Bayramı dolayısıyla şehit yakınları, kabirlere çiçek bıraktı, Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti

İZMİR (AA) - İzmir'de şehit yakınları, Ramazan Bayramı dolayısıyla mezarlıkları ziyaret etti.

Kadifekale Hava Şehitliği'ne gelen şehit yakınları, Türk bayraklarıyla donatılmış mezarların üzerini ve çevresini temizledi, kabirlere çiçek bıraktı, Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.

Şehitlerinin mezar taşındaki fotoğraflarını öpen ailelerden bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

- "Torunuma dayısının ismini verdik"

Şırnak'ta 2007'de şehit olan Piyade Çavuş Ceysu Ceylan'ın 64 yaşındaki babası Hasan Ceylan şehitliğe eşi, kızı ve torunu ile geldi.

Oğlunun mezarı başında dua eden Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl aynı acıyı yaşadığını dile getirdi.

Oğlunu 10 yıl önce bugün kaybettiğini belirten Ceylan, 2,5 yıl önce bir erkek torununun dünyaya geldiğini, torununa dayısının isminin verildiğini söyledi.

Yaşadıkları acıdan ötürü çok fazla konuşmak istemediğini ifade eden Ceylan, neler hissettiğini şu sözlerle anlattı:

"On yıl oldu. 25 Haziran'da şehit düştü, yani bugün. Bugün bayram ama bizim için nasıl bayramsa? 37 yaşında olacaktı. Çok fazla konuşmak istemiyorum. Bu acı yetiyor. Her geçen gün özlem artıyor. O kadar çok ihtiyacım var ki. Yaşayan bilir ancak. Benim çocuğum 4 yaşındaydı 1984'te terör başladığında. Ben oğlumu şehit verdim hala bitmedi. Şimdi 2017 yılındayız. Kaç yıl oldu? Torunum var korkuyorum. Torunuma baktıkça üzülüyorum. İçim kan ağlıyor. Torunuma oğlumun ismini verdim moral olsun diye. Onunla yaşamaya çalışıyoruz. Tutunmaya çalışıyoruz hayata."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :