İzmir'de polisin açtığı ateş sonucu bir kişinin ölmesi

İzmir'de polisin açtığı ateş sonucu bir kişinin ölmesi

Karabağlar ilçesinde aşanan tartışma sırasında bir kişiyi öldürdüğü, iki kişiyi yaraladığı iddiasıyla yargılanan polis memuruna 12 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi

İZMİR (AA) - Karabağlar ilçesinde yaşanan tartışma sırasında bir kişiyi öldürdüğü, iki kişiyi yaraladığı iddiasıyla yargılanan polis memuruna 12 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası aldı, cezanın 1 yıl 15 günü ertelendi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet, "kasten yaralama" suçundan 25 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık polis memuru İ.K, katılan sanıklar Erhan Barlak ve Faruk Karhan, ölen Emrah Barlak'ın annesi Gülpaşa Barlak, babası Nusrettin Barlak ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı, katılan sanık Erhan Barlak'a son savunmasını sordu. Barlak, ağabeyinin yaralandığını görünce yanına gittiğini, yaralayan polis memuruna ellerini açarak, “Sen ne yaptın” demesi üzerine sanık polisin kendisine de 4 el ateş ettiğini, sanıktan şikayetçi olduğunu, kendisinin de beraatini talep ettiğini söyledi.

Sanık İ.K. ise eski savunmalarını tekrar ettiğini, takdiri mahkemeye bıraktığını belirtti.

Mahkeme heyeti, sanık İ.K'nin Emrah Barlak'ı kasten öldürmekten önce müebbet hapis, ardından haksız tahrik, fiilin olası kasıtla işlenmiş olması, pişmanlık ve iyi hal indirimleri yapılarak bu cezayı 8 yıl 4 aya düşürürken, katılan sanık Erhan Barlak'a karşı, kasten silahla yaralama suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Heyet, katılan sanık Faruk Karhan'a karşı kasten silahla yaralama suçundan önce 1,5 yıl, ardından haksız tahrik, iyi hal ve pişmanlık indirimleriyle 7 ay 15 gün, mağdurlar Seyyid Ekinci ve Halil Altın'a karşı kasten silahla yaralama suçundan önce 6'şar ay, ardından haksız tahrik, iyi hal ve pişmanlık indirimleriyle 2 ay 15'er gün olmak üzere toplam 5 ay hapis cezası vererek bu cezaları erteledi.

Böylece sanık İ.K, toplam 12 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın 1 yıl 15 günü ertelenerek tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Mahkeme heyeti, katılan sanık Erhan Barlak'a 4 polise hakaret ve zincirleme tehditten 3 yıl 5 ay 3 gün, Faruk Karhan'a görevi yaptırmamak için direnmekten 1 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

- Karara tepkiler

Duruşma sonrası kara tepki gösteren Barlak'ın kardeşi Dilek Barlak baygınlık geçirdi. Barlak'a adliye sağlık ekipleri müdahale etti.

Ölen Emrah Barlak'ın anne ve babası, Baran Tursun Vakfı , Mazlum-Der ve Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi bir grup, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Avukat Nergiz Tuba Aslan, verilen cezanın işlenen suça karşılık çok az olduğunu, adaletsiz bir karar verildiğini, hukukun hiçe sayıldığını, davanın başından beri bir kurgu yapılarak bu kararın çıktığını savundu.

Avukat Aykut Dikencik ise, cezanın üst sınırdan verilmesi gerekirken, mahkemenin bütün indirimleri uygulayarak sanığı kayırdığını ileri sürdü. Dikencik, kararı temyiz edeceklerini de belirtti.

Baba Nusrettin Barlak da, “Önce Yargıtay, daha sonra Anayasa Mahkemesi, en son da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağım. Bu davanın peşini sonuna kadar bırakmayacağım. Burada adalet yok. Bizim canımız gitti. Bir oğlum öldü, diğerleri ölü gibi. Beni de öldürsünler” diyerek karara tepki gösterdi.

- Olay

Karabağlar ilçesinde 12 Ağustos 2012'de meydana gelen olayda, Erhan Barlak yönetimindeki otomobil, park halindeki polis aracına çarpmış, yaşanan tartışmada polis memuru İ.K'nın ateş etmesi sonucu Emrah Barlak hayatını kaybetmiş, Erhan Barlak ve Faruk Karahan yaralanmıştı.

Sanık polis memuru İ.K. hakkında "kasten adam öldürme" suçundan müebbet ve "kasten yaralama" suçundan 25 yıl, polise karşı geldikleri iddia edilen Erhan Barlak ve Faruk Karahan hakkında ise 2 ile 9 yıl arasında hapis istemiyle dava açılmıştı.   

Kaynak:Haber Kaynağı