İzmir'de pazarcı esnafından belediyeye tepki

İzmir'de pazarcı esnafından belediyeye tepki

Bayraklı'da, kendilerine başka pazarcılarla aynı mekanda yer gösterilmesine tepki gösteren esnaf eylem yaptı

İZMİR (AA) - İzmir'de bir grup pazarcı esnafı, Bayraklı ilçesinde kendilerine başka pazarcılarla aynı mekanda yer gösterilmesine tepki göstererek eylem yaptı.

Bayraklı Belediyesi önünde toplanan Özkanlar pazar esnafı, belediye başkanı Hasan Karabağ'a tepki göstererek, "Hak, hukuk, adalet hani nerede?" sloganı attı.

Pazarcı esnafı adına açıklama yapan Faysal Acar, Özkanlar Pazar Yeri'nin mahkeme kararıyla kapatılması sonrası belediyenin kendilerine yeni alan göstermediğini, sorunun çözümü için pazarın son kez açıldığı 30 Aralık 2017'den bu yana çaba gösterdiklerini anlattı.

Konuyu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da götürdüklerini, söz verilmesine rağmen sorunun çözüme kavuşamadığını anlatan Acar, siyasi bir amaçlarının bulunmadığını, ekmek derdinde olduklarını söyledi.

Belediye yetkililerince kendilerine Bayraklı Pazar Yeri'nde uygun bir günde tezgah açma teklifinde bulunulduğunu ileri süren Acar, "Bayraklı'daki pazarcı esnafımızla bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Biz kendimize ait bir pazar istiyoruz. Bölünmek istemiyoruz. Biz bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz." dedi.

Acar, kendilerine bir yer bulununcaya kadar eylemlerine devam edeceklerini ve yasal olarak tüm haklarını savunacaklarını belirtti.

Eyleme katılan Bayraklı pazar esnafı ile Özkanlar pazar esnafı arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Her iki pazarcı esnafı da belediyenin bu talebini kabul etmediklerini belirtti.

Belediye önünde bir süre oturma eylemi yapıp slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :