İzmir'de minibüsün şarampole devrilmesi

İzmir'de minibüsün şarampole devrilmesi

Vali Mustafa Toprak, olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra hastanede yaralıları ziyaret etti

 İZMİR (AA) - İzmir Valisi Mustafa Toprak, Menemen ilçesinde minibüsün şarampole devrildiği kazaya ilişkin "4'ü olay yerinde 2'si kaldırıldıkları hastanede 6 kişi hayatını kaybetti" dedi.

Vali Toprak, kazanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu. Toprak, burada yaptığı açıklamada,  Kutlu Doğum Haftası etkinliğine giden vatandaşları taşıyan minibüsün dönüş yolunda kaza yaptığını belirterek, "Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılmak üzere Görece köyünden vatandaşlarımızı Çukurköy'e götüren minibüs dönüş yolunda takla atarak devrilmesi sonucu 4'ü olay yerinde 2'si hastanede olmak üzere 6 vatandaşımızı kaybettik" dedi.

Yaralıların İzmir ve Menemen'deki hastanelerde tedavi altına alındığını kaydeden Toprak, "Olayın meydana geldiği yerin çok yakınında olan gölette mesafe yakınlığından ötürü ihtimal çerçevesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve deniz polisinden ekipler, savrulma olma ihtimaline karşı arama yapacaklar. Vefat edenlere Allah'tan rahmet yaralılara başsağlığı diliyorum" diye konuştu. 

Vali Mustafa Toprak, daha sonra Menemen Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti. Hastane Başhekim Yardımcısı Yalçın Yıldırım'dan bilgi alan Toprak, servislerde yatan hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Toprak, hastane çıkışında kazada yaralananların yakınlarıyla görüştü. 

Başhekim Yardımcısı Yalçın Yıldırım da saat 16.30 sıralarında olayın kendilerine bildirilmesinin ardından müdahalede bulunduklarını ifade etti.

Şarampole devrilen 22 yolcu kapasiteli minibüse 44 kişinin bindiğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:

 "44 yolcudan 37'i hastanemize geldi. İçlerinden biri ölü olarak getirildi. 36 hastadan 13'ü hastanemizde tedavi olamayacak durumda olduğu için Ege Üniversitesi ve Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'ne helikopter ve ambulansla sevkleri yapıldı. Hastanemizdeki 24 hastanın gerekli muayene ve tetkikleri yapıldı. Halen hastanemizde 24 yaralı ve bir ölü bulunuyor. Bu 24 yaralının 20'si acil serviste müşahade altında tutuluyor. 4'ü de servislere kaldırıldı." 

Kazanın yaşandığı yere gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise minibüsü kendilerinin tahsis ettiğini kaydederek, "Menemen Müftülüğümüz Kutlu Doğum etkinliği için bizden araç tahsisi istedi. Çukurköy'de yapılan etkinliğin dönüşünde burada kaza meydana geldi. Sebebi henüz belli olmayan elim bir kaza yaşandı. Çok üzgünüz" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı