İzmir'de kültür sanat

İzmir'de kültür sanat

Bu yıl 17'ncisi düzenlenen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, 6 Kasım'a kadar devam edecek

İZMİR (AA) - Kısa film alanında Türkiye'nin en büyük organizasyonları arasında gösterilen ve bu yıl 17'ncisi düzenlenen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'nde, kurmaca, belgesel, animasyon ile deneysel türdeki yapımlar 6 Kasım'a kadar izleyiciyle buluşmaya devam edecek.

Buca Kültür Merkezi’nde 1 Kasım'da düzenlenen törenle başlayan festivalde, kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel türde hazırlanan yapımlar, Alsancak Fransız Kültür Merkezi, İzmir Sanat Merkezi ve üniversite salonlarında yapılan gösterimlerle izleyiciyle buluşuyor.

Ulusal ve uluslararası dallarda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde Altın Kedi Ödülleri'nin de dağıtıldığı festival, 6 Kasım'da sona erecek.

- İZDOB ve İZDSO'dan 10 Kasım özel konserleri

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) ile İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), rutin programlarının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla özel konserler verecek.

İZDOB'un 10 Kasım Perşembe günü Elhamra Salonu'nda vereceği özel konser, Atatürk'ün gözlerini hayata yumduğu saat 09.05'te başlayacak. İZDSO da aynı gün saat 20.30'da Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde şef Emin Güven Yaşlıçam yönetiminde, Fatih Erkoç ile Zafer Çebi Trio'sunun solist olarak katılacağı konserde Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirecek.

Devlet Opera ve Balesi, haftalık rutin programı kapmasında 5 ve 8 Kasım tarihlerinde Elhamra Sahnesi'nde Ruggero Leoncavallo'nun "I Pagliacci (Palyaçolar)" adlı operasını sahneleyecek.

Orkestra yönetmenliğini Tulio Gagliardo'nun, sahne yönetmenliğini Önder Gökseven, koro yönetmenliğini Ahmet Kahyaoğlu üstlendiği operada, koreografiler Şebnem Şenel tarafından hazırlandı.

İZDOB, çocuk izleyiciler için 7 Kasım Pazartesi günü saat 11.00'de "Sihirli Dünya" adlı müzikali sahneleyecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası yarın saat 20.30'da Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde vereceği konserde, şef Hakan Şensoy yönetiminde seyircilerini selamlayacak. Kanun sanatçısı Oğuz Karakaya'nın solist olarak yer alacağı konserde, Hasan Ferit Alnar'ın "Kanun Konçertosu" ile Münir Nurettin beken'in "Yaylı Çalgılar İçin Suit" eserleri sunulacak.

- Devlet Tiyatrosu 3 oyun sahneleyecek

İzmir Devlet Tiyatrosu (İZDT), hafta boyunca ikisi yetişkinler, biri de çocuk izleyiciler için 3 oyunu tiyatroseverle buluşturacak.

Konak Sahnesi'nde 4-5 Kasım tarihlerinde saat 20.00'de Oğuz Atay'ın "Oyunlarla Yaşayanlar" eserini sahneleyecek İZDT, 8,9 ve 10 Kasım'da Alfonso Paso'nun "Evet İstiyorum" adlı oyunuyla izleyici karşısına çıkacak.

İZDT, Çocuk izleyiciler için 6 Kasım Pazar günü saat 15.00'te Muzaffer Kırıkalp'in yazıp yönettiği "Ayışığı Sirki" oyununu sahneye koyacak.

- Uluslararası 4. Heykel Çalıştayı

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Heykel Çalıştayı, İnciraltı Demokrasi Meydanı`nda 6 Kasım'a kadar devam edecek.

Macaristan, Rusya, Bulgaristan, Güney Kore, Ukrayna, Tayvan ve Japonya'dan birer, Türkiye'den iki sanatçı olmak üzere 9 heykeltraşın katılımıyla düzenlenen çalıştayda, sanatçılar, Engelsizmir Kongresi kapsamında taş ve metal malzeme çalışmalarını halka açık olarak, "Ben, İnsan. Engelsiz. Ayrımsız. Sınırsız" temasıyla gerçekleştirecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :