İzmir'de kültür sanat

İzmir'de kültür sanat

Kentte bu hafta bir opera, biri çocuk oyunu 4 tiyatro eseri ve bir resim sergisi sanatseverlerle buluşacak

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta Wolfgang Amadeus Mozart tarafından yazılan "Don Giovanni" operasını sahneleyecek.

Don Giovanni operası, 10 ve 13 Mart'ta yeni kostümleri ve dekoruyla Elhamra Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Naci Özgüç'ün orkestra şefliğinde Şebnem Şenel'in koreografisinde sahne yönetmeni Can El tarafından yeniden yorumlanan temsilde dekoru Tayfun Çebi, kostümleri Gülay Korkut, ışığı ise Müfit Özbek tasarladı.

- Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu bu hafta biri çocuk oyunu, 4 eseri sahneye koyacak.

Dinçer Sümer'in yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Sandalım Kıyıya Bağlı" adlı müzikli eser ise bugün, yarın ve 10 Mart'ta Konak Sahnesi'nde olacak.

Çocuklara dostluğun önemini, doğanın neden korunması gerektiğini, teknolojinin hayattaki yerini anlatan "Kuzu Maydanoz'un Maceraları" adlı şarkılı danslı çocuk oyunu da 11 Mart'ta Konak Sahnesi'nde gösterilecek.

Necati Cumalı’nın 1972 yılında kaleme aldığı ve aynı yıl Devlet Tiyatroları tarafından Ankara’da, Mahir Canova’nın rejisiyle sahnelen "Gömü Bir Küp Altın" adlı oyun, İzmir'de sahnelecek.

Yaklaşık yirmi yıllık bir aradan sonra yeniden seyirciyle buluşmaya hazırlanan oyunda, 1923 mübadelesiyle Yunanistan sınırları içindeki Manastır kentinin Cuma kazasından İzmir’in Urla ilçesine göç eden ailenin yaşadığı deneyim anlatılıyor.

Gömü "Bir Küp Altın", 13, 14 ve 15 Mart'ta Konak Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

John Steinbeck ve Boris Vian tarafından yazılan ve Ülkü Tamer ve Işıl Yüce tarafından çevirisi yapılan "Karıncalar" adlı oyun, Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde olacak.

Oyun, bugün ve yarın izlenebilecek.

- Konser

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) da orkestra şefi Mikhail Kirchhoff eşliğinde konser verecek. AASSM'de yarın akşam düzenlenecek konserde, Kirchhoff'a kemanda Aiman Mussakhajayeva ve başkemancı Deniz Akıncı ile senfoni eşlik edecek.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın düzenlediği 25. İzmir Avrupa Caz Festivali'ne Francesco Martinelli’nin vereceği Charles Mingus semineri ile devam edilecek.

İKSEV hizmet binasında yarın 18.00'de başlayacak seminerde konuşmayı Ümit Tunçağ Türkçeye çevirecek. Aynı akşam saat 19.30’da İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde Basil Dearden’in "All Night Long" filmi gösterilecek.

- Sergi

Folkart Gallery'de, İngiliz The Daily Telegraph Gazetesi tarafından "Yaşayan 100 Büyük Dahi" arasında gösterilen Ukraynalı ressam Ivan Marchuk’un eserleri sergilenecek.

9 Mart-20 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilecek "Düşsel Detaylar" isimli sergide Marchuk’un 65 eseri yer alacak. Ukrayna Büyükelçiliği işbirliğinde, Proje Direktörlüğünü Fahri Özdemir’in, küratörlüğünü ise Coşar Kulaksız’ın üstlendiği sergi için Türkçe, İngilizce ve Ukraynaca toplam 340 sayfalık bir albüm hazırlandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :