İzmir'de kültür sanat

İzmir'de kültür sanat

"Kamelyalı Kadın" balesi 9 Aralık'ta İzmir'de prömiyer yapacak

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), hafta sonu "Kamelyalı Kadın" adlı balenin İzmir prömiyerini yapacak.

Alexandre Dumas'ın aynı adı taşıyan romanından uyarlanan 2 perdelik "Kamelyalı Kadın" balesi, 9 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'de Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde ilk kez İzmirlilerle buluşacak.

Mehmet Balkan'ın koreografisi, Andrej Barlog'un müzik düzenlemesi ile sunulacak olan eserde orkestrayı ise Tulio Gagliardo yönetecek. Lale Balkan tarafından sahneye koyulacak balenin dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Olaf Zombek, ışık tasarımı ise Müfit Özbek tarafından hazırlandı.

Cazibesiyle herkesi etkileyen, Paris gece yaşamının genç ve güzel kadınlarından Violetta ile prestijli bir ailenin oğlu olan Alfredo'nun mutlu sona ulaşamayan aşkının anlatıldığı "Kamelyalı Kadın", 9 Aralık'taki prömiyerden sonra 12 ve 14 Aralık ile 4, 6 ve 8 Ocak 2018 tarihlerinde aynı sahnede izleyiciyle buluşacak.

- Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu ise bu hafta 1'i çocuk tiyatrosu olmak üzere 3 oyunu sahneye koyacak.

İngiliz oyun yazarı Ray Cooney'in kaleme aldığı, Orhan Azizoğlu'nun Türkçeye çevirdiği ve Ali Hürol tarafından yönetilen "Haydi Yarına Koş" oyunu, John ve birbirinden habersiz 2 kadınla yaptığı evliliği ve John'un geçirdiği bir kaza sonrası yaşadıklarını konu alıyor.

Oyun, 8 Aralık Cuma günü saat 20.00'de Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde izleyicilerle buluşacak.

İspanyol şair ve oyun yazarı Lope De Vega'nın yazdığı, Adalet Cimcoz'un çevirisini yaptığı ve Barış Erdenk'in yönettiği komedi türündeki "Çılgın Dünya Deliler Arasında" adlı oyun, Konak Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek.

Suç işlemiş bir asilzadenin saklanmak için deli taklidi yaparak tımarhaneye sığınmasını konu alan oyunda, başroldeki Don Floriano'nun, hayatının aşkını burada bulması ve ona yine deliler gibi aşık olan 2 kadının ortaya çıkması sonucunda yaşananlar anlatılıyor.

Oyun, 16 Aralık Cumartesi gününe kadar sahnelenecek.

Nil Ünlü Aycıl tarafından yazılan "Kuzu Maydanoz'un Maceraları" adlı şarkılı danslı çocuk oyunu ise 10 Aralık Pazar günü saat 14.00'te sahnelenecek.

Oyunda, dostluğun önemi, doğanın neden korunması gerektiği, teknolojinin hayattaki yeri, yaşanılan coğrafyayı keşfetmenin insanı nasıl mutlu edeceği gibi konular anlatılıyor.

- Sergi

Ressam Selma Türküm Destanoğlu'nun Özgün Baskı Resim Sergisi, 11 Aralık'ta Kültürpark'taki Resim Heykel Müzesi Sanat Galerisi'nde açılacak.

Sergi, 23 Aralık Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :