İzmir'de Kosova Bağımsızlık Günü resepsiyonu

İzmir'de Kosova Bağımsızlık Günü resepsiyonu

İzmir Kosova Rumeli Derneği tarafından “Kosova Cumhuriyeti’nin 9. Bağımsızlık Yıldönümü” dolayısıyla resepsiyon düzenlendi

İZMİR (AA) - İzmir Kosova Rumeli Derneği “Kosova Cumhuriyeti’nin 9. Bağımsızlık Yıldönümü” dolayısıyla resepsiyon düzenledi

Buca ilçesinde bulunan Şirinyer düğün salonundaki resepsiyon saygı duruşu ile başlayıp Kosova ve Türk milli marşlarının söylenmesiyle devam etti.
İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Kosova'nın Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu, sınırlar farklı bile olsa Türkiye ile Kosova'nın bir ve beraber olduğunu söyledi.
Türkiye'nin Kosova'yı ilk tanıyan devletlerin başında geldiğini söyleyen Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Berki Dibek ise "Türkiye Kosova'nın her alanda kalkınmasına ve ilerlemesine büyük önem veriyor. İkili ticaret hacmimiz 2016 yılında 221 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamı yeterli görmüyoruz. Bu rakamı çok daha yukarı taşımaya kararlıyız." dedi.
Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı ve 24. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ise Kosova Cumhuriyeti'nde bulunan FETÖ okullarının kapatılması gerektiğini savunarak şunları söyledi:
"Kosova Cumhurbaşkanı aralık ayında Cumhurbaşkanımızın misafiri olarak Türkiye'ye geldi. Külliyedeki yemekte ben de vardım.15 Temmuz'da Türkiye çok önemli bir süreçten geçti. Hala maalesef Kosova'da FETÖ okulları var. Orada FETÖ teröristleri ellerini kollarını sallayarak geziyorlar bu konuda Kosova Cumhurbaşkanımızın bir sözü var, 'bunlar derhal kaldırıp gönderilecek' diye. Bu sözü de bir an önce yerine getirmesini bekliyoruz."
Kosova Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Muharrem Toprak, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun da katıldığı resepsiyon Bursa’dan gelen halk oyunları ekibinin gösterileriyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :