İzmir'de köprü iskelesindeki çökme

İzmir'de köprü iskelesindeki çökme

İzmir Valisi Toprak, İzmir çevre yolunun Menemen kesiminde köprü iskelesinde çökme sonucu yaşanan kazayla ilgili olay yerinde inceleme yaptı- Vali Toprak: -"Olayla ilgili olarak ilk planda iki görevli gözaltına alındı"- Kazada yaşamını yitiren dördüncü iş

İZMİR (AA) - İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir çevre yolunun Menemen kesimindeki köprü iskelesinin çökmesi sonucu meydana gelen kazayla ilgili 2 görevlinin gözaltına alındığını bildirdi. 

Toprak, yaşanan kazayla ilgili gece yarısı olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu ve bilgi aldı. 

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Toprak, bugün öğle saatlerinde meydana gelen kazada 4 işçinin yaşamanı yitirdiğini ifade ederek, başsağlığı dileğinde bulundu. 

Vali Toprak, Menemen Koyundere'den başlayıp Emiralem'e kadar uzanacak 6 kilometrelik otoban inşası kapsamında, viyadüklerin ayakları ve üst betonlarının dökülmesi çalışması yapıldığını belirterek, bugüne kadar 8 viyadüğün sorunsuz şekilde yapılmasına karşın 9. viyadüğün inşasında istenmeyen bir kaza yaşandığını söyledi. 

Olay anında 6 işçinin bulunduğunu, bunlardan ikisinin hareketlenmeyi fark ederek kaçmayı başardıklarını ancak diğer dördünün yaklaşık 150 tonluk demirli harç ve iskele enkazı altında kalarak yaşamlarını yitirdiğini kaydeden Toprak, "Gerek Cumhuriyet Savcılığımız gerekse iş güvenliği, emniyeti uzmanlarımız soruşturma ve inceleme noktasında çalışmalarını yapıyorlar. Olayla ilgili olarak ilk planda iki görevli gözaltına alındı. Savcılıkça soruşturma yürütülüyor. Umuyoruz ki, bundan sonra böyle hadiseler olmasın" diye konuştu. 

-İş güvenliği tedbirleri iki kez kontrol edilmeli 

Toprak, böylesi kazaların yaşanmaması için iş güvenliği tedbirlerine çok dikkat edilmesi, tüm tedbirler alındıktan sonra dahi bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi: 

"İş güvenliğini ikiye ayırmak gerekiyor. Çalışılan yerlerde bir taraftan iş yeri açısından alınması gereken tedbirler var bir taraftan da işçinin, tüm tedbirler alınmakla birlikte havanın sıcaklığı, işin şartları nedeniyle gözardı ettiği, uymadığı kurallar olabiliyor. Tabi burada bizim herhangi bir şey söylememiz mümkün değil. Üzüntü verici bir olay ve bu olayın sekizinde bir şey yok, dokuzuncusunda böyle bir istenmeyen olay oldu. Bunun da hangi eksiklikten kaynaklandığı, soruşturma noktasında ortaya çıkar."

Bu arada, kazada yaşamını yitiren işçilerden dördüncüsünün cenazesinin, enkazdan çıkarılması için AFAD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince çalışmalara devam ediliyor. 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı