İzmir'de kaldırımdaki köpeğe tekme atılması

İzmir'de kaldırımdaki köpeğe tekme atılması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok, Aliağa ilçesinde saldırıya uğrayan "Mia" adlı köpeğin sahibini ziyaret etti

İZMİR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, İzmir'in Aliağa ilçesinde kaldırımda tekmelenen "Mia" adlı köpeğin sahibine ziyarette bulundu.

Altıok, yaptığı yazılı açıklamada, "Mia" ve sahibini ziyaret edip olay hakkında bilgi aldığını belirtti.

Saldırı sonrasında korkudan kaçan köpeğin uzun süre sahibini bulamadığını ifade eden Altıok, şunları kaydetti:

"Mia şu an mutlu. Bizi de sevgiyle karşıladı. Sahibinden aldığımız bilgiye göre Mia'ya saldıran şahıs, 546 lira idari para cezası kesildikten sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış. Kimsenin hayvanları sevme mecburiyeti yok ama zarar vermeye de hakkı yok. Hem hayvansever hem de hayvan hakları için çalışan bir siyasetçi olarak, Mia'dan kendi adıma özür diledim. Çünkü onu koruyacak kanunu hala Meclisten çıkaramadık. Teklifimiz kanun haline gelmiş olsaydı, mevcut haliyle kabahat kabul edilen bu şiddet suçu cezasız kalmaz ve saldırgan Türk Ceza Kanunu kapsamında yargılanırdı."

Kötü muameleye, haksızlığa karşı kendilerini ifade edemeyen hayvanların haklarının kanunla belirlenmesini istediklerini vurgulayan Altıok, "Kendimiz için istemediğimiz davranışları başka hiçbir canlı türü için de istemiyoruz." açıklamasında bulundu.

- Olay

Aliağa'da yaşayan Remzican Akansu, sosyal medya hesabından paylaştığı güvenlik kamerası görüntüleriyle, "Mia" adlı köpeğinin kaldırımda bir kişinin tekmeli saldırısına uğramasının ardından kaybolduğunu belirterek, yardım istemişti.

Görüntülerde, karşıdan gelen bir kişinin köpeğe yaklaşarak tekme attığı, başına darbe alan hayvanın kaçtığı yer almıştı.

Köpeğin bulunmasının ardından polis, tekme atan kişinin yakalanması için çalışma başlatmıştı. Ekiplerin çalışması sonucu bu kişinin N.Y. olduğu belirlenmiş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :